В България е Ренате Берингер от вип. 1966 - Нешка

обратно - 2009 - нататък

Получих следния e-mail от Петър Костов / Нешка Фидьова:

From: Petre KOSTOV 
Sent: Thursday,  October 01,  2009 11:06 AM
To: Emil STEFANOV
Subject: Fwd: Brief an Mitschuler

---------- Forwarded message ----------
From: Neschka Fidiova <neschka@gmail.com>
Date: 2009/10/1
Subject: Brief an Mitschuler
To: petre.kostov@zone-c.net

Здравейте всички абсолвенти на немската гимназия в Ловеч,
от най-първите випуски до последните.

От днес за една седмица в България е Ренате Берингер, дъщеря на учителя Берингер, преподавал в нашата гимназия от 1961 до 1965 година.

Ренате завършва също нашата гимазия и е много привързана към Ловеч и България въобще. Много би й се искало да се види с някои от съучениците си, с които е завършила през 1966 година или с някои от предишния или следващия випуск.

В София тя ще бъде до понеделник и може да бъде намерена на тел. 870-93-73, обикновено привечер.

Много ще се радва ако се види или чуе с някого.


From: stefanov [mailto:stefanov@gmx.net]
Sent: Thursday, October 01, 2009 7:31 PM
To: 'neschka@gmail.com'
Cc: 'Petre KOSTOV'
Subject: RE: Brief an Mitschuler

Здравей Нешка,

веднага публикувам поканата ти. Моля за информация впоследствие, ако се получи среща, както се надяваш. Стискам палци.

С най-добри поздраеи,
Емил Стефанов / www.ezikovata.net


From: stefanov [mailto:stefanov@gmx.net]
Sent: Thursday, October 01, 2009 8:04 PM
To: 'neschka@gmail.com'
Subject: RE: Brief an Mitschuler

Нешка,

прегледах списъците на випуските между 1961 и 1966. Единствената Нешка Фидьова е от випуск 1963. От вашия випуск има съвсем малко информация. Списъкът с имената ви е общ, не е подреден по класове. Ако имаш нерв и желание, моля помогни ми да подредим имената поне на твоя клас. Ако ти се намират снимки или албум, моля сканирай и ми прати копие за страниците. Би било чудесно допълнение.

Още веднъж успех със евентуалната среща,
Емил Стефанов


From: Neschka Fidiova [mailto:neschka@gmail.com]
Sent: Thursday, October 01, 2009 11:36 PM
To: stefanov@gmx.net
Subject: Brief an Mitschuler

Здравей Емил,

Пиша на „ти”, защото мисля, че като възпитаници на една и съща гимназия, ние сме почти роднини и няма да се сърдиш за това.Днес просто много бързах да предам съобщението за Ренате и нямах време да пиша повече.

Аз съм същата Нешка Фидъова от „в” паралелка на випуск 1963 година. Толкова години са минали а все едно, че вчера беше. И петте години и абитуриентския бал, последния звънец.... Ние бяхме първия випуск на Л. Петракиев. За съжаление нямам много снимки от тези години, тогава фотоапаратите бяха  рядкост , но няколко снимки ще се опитам да скенирам и изпратя.

Аз, между впрочем съвсем случайно попаднах на страницата на нашата гимназия преди две-три седмици. Много се радвам, че има такива ентусиазирани млади хора, които в така оскъдното в наши дни свободно време се стараят да установяват и поддържат контатктите между пръсналите се из целия свят ловешки възпитаници. Аз моят контакт с Ренате Берингер (сега по мъж Дрекслер) не съм го прекъсвала през всичките тези години.

Дори идеята ни беше да дойдем заедно в България и да отидем до любимия ни Ловеч, но както обикновено става в живота, все се случва нещо, което обърква плановете. Съпругът ми се почувствува не добре и аз предпочетох да остана около него, докато всичко премине. Може би следващият път ще можем да осъществим заедно пътуването си.

Аз живея с цялото си семейство от повече от 20 години в Австрия и  почти нямам връзка с моите съученици, с които  и след завършване на гимназията живеехме много задружно. А така ми се иска да ги намеря отново. Може би с помощта на вашата чудесна идея това да стане възможно!

Ще се постарая каквото помня и каквито снимки имам да ги направя достояние на всички, които се интересуват.

До скоро !


From: stefanov [mailto:stefanov@gmx.net]
Sent: Friday, October 02, 2009 9:37 AM
To: 'Neschka Fidiova'
Subject: RE: Brief an Mitschuler

Zdravej Neschka,

razbira se, na www.ezikovata.net sme vsitshki na ti. Radvam se, tshe i ti njamash nishto naprotiv.

Stranicite se trupat vetshe povetshe ot 10 godini. Otnatshalo bjaha priturka kam litshnija mi homepage, kojto v posledstvie zakrih. No zatova pak materialite za Ezikovata stavaha vse po-mnogobrojni. Kakto vizhdash, pisaha mi mnogo nashi sautshenici i utshiteli. Varhu osnovata na tozi silen otziv stranicite stavat vse po-obshirni. Njamashe takav site, kogato zapotshnah - tova beshe povodat. Ostanaloto se polutshi potshti ot samosebesi... :-)

Ot tvoja vipusk poznavam zadotshno Ivan Bentschev, kojto mi pomogna mnogo sas svoi materiali. Ne sme se tshuvali ot izvestno vreme, no to e naistina poradi lipsa na drugo svobodno vreme.

Pozhelavam na sapruga ti i na teb zdrave, i neka planovete vi za Lovech da se realizirat skoro.

S naj-dobri pozdravi,
Emil

обратно - 2009 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu