Вести и спомени за випуск 1972 - Мира

обратно - 2009 - нататък

Получих следния e-mail от Мирослава Стойчева:

From: mira stoycheva [stoycheva.m@abv.bg]
Sent: Tuesday, September 29, 2009 11:07 PM
To: stefanov@gmx.net
Subject: Немската гимназия

Здравейте, Емил,

Пише Ви Мирослава Цанкова Стоянова - випуск 1972. Случайно тези дни попаднах на сайта и бих искала да Ви поздравя за страхотната идея и нейната реализация! Всеки, който е прекрачил прага на това училище, е запазил специално място в сърцето си и в спомените си за него и за съучениците и приятелите, които е срещнал там.

Бих искала да Ви предам малкото оскъдна информация, която имам за съученици от моя випуск и може би е нескромно, но ще започна със себе си.

Родителите ми се преместиха да живеят в София и аз заедно с тях, така че завърших Немската гимназия в София. В Ловеч съм учила в подготвителен и 8-ми клас, но пазя най-скъпи спомени за тези прекрасни години.

Завърших в Прага и там съдбата ме срещна с  Мая Бойкова от моя бивш клас , тя също завърши там и след това дълги години работи във фирмата на една моя приятелка от Немската гимназия в София. За съжаление преди няколко години Мая е починала.

Моя приятелка, с която най-дълго съм поддържала връзка, тъй като и нейните родители се преместиха по същото време в София, беше Юлия Калчевска. Тя завърши медицина, от  15 и повече години живее в Австралия.

Живея и работя в София. Мейл-адресът ми е  stoycheva.m@abv.bg

Това е, за  което се сещам до този момент.

Желая Ви много здраве и много късмет!
Мирослава Цанкова Стоянова


From: stefanov 
Sent: Wednesday, September 30, 2009 5:20 PM
To: 'mira stoycheva'
Subject: RE: Немската гимназия

Zdravej Miroslava,

balgodarja za dobrite dumi po adres na site-a.
Shte publikuvam belezhkata ti naj-skoro.
Priemam i snimki, oshte spomeni, kopie ot albuma na klasa ti itn.
Shte se radvam na oshte dopalnenija.

S naj-dobri pozdravi,
Emil Stefanov


From: stefanov 
Sent: Wednesday, September 30, 2009 10:25 PM
To: 'mira stoycheva'
Subject: RE: Немската гимназия

Mira,

mozhesh li da pomognesh sas spisak na klasa ti, ako oshte gi pomnish?
Izberi prosto imenata ot obshtija spisak, koito pomnish, tshe sa ot tvoja klas.
Koja paralelka si bila?

Sled kato si zavarshila v Sofia, sigurno njamash abiturientskija album na klasa ti v Lovech,
no ako po slutshajnost go imash i imash zhelanie, molja go skanirash i da mi go pratish.

Pak blagodarja, tshe se obadi.

Zhelaja ti i az zdrave i shtastie!
Emil Stefanov


From: mira stoycheva [mailto:stoycheva.m@abv.bg]
Sent: Wednesday, September 30, 2009 11:36 PM
To: stefanov
Subject: Re: RE: Немската гимназия

Zdravej, Stefan,

Shte se opitam pres sledvashtite dni da sastavja njakakav spisak, az bjach ot "g" klas, Vessi Achkova i Mitko mi bjacha sauchenici do 7-mi klas, a sashto i Petar Drashkov. Sled tova Vessi Achkova beshe v  "a" klas na nemskata gimnazija, a Valeria /s kojato sashto bjachme sauchenicki do 7-mi klas/  beshe vav "v" klas. Pisha ti tova, tai kato vidjach, che i dvete sa ti se obadili i poddarzhash korespondencija s tjach. Mozhe bi zaedno s tjach shte uspeem "da razdelim" spisaka po klasove. Shte proverja, dali imam njakakvi snimki ot togava, no za sazhalenie, mislja che ne.

Mezhduvremenno shte se opitam da otkrija diplomata na svekarva mi ot Amerikanskija kolezh, shte ja skaniram i shte ti ja izpratja, ako predstavljava interes za istorijata na uchilishteto. Tja trjabva da go e zavarshila njakade okolo 1930g.

Oshte vednazh ti blagodarja za vsichko, koeto si napravil !
Miroslava


From: stefanov [mailto:stefanov@gmx.net]
Sent: Thursday, October 01, 2009 9:42 PM
To: 'mira stoycheva'
Subject: RE: RE: Немската гимназия

Мира,

благодаря за бързия отговор. Понеже  и така ми отнема време, ще изчакам да ми пратиш подредените списъци, за да ги публикувам без да чепкам за отделните имена, които спомена. Разчитам на вашата помощ.

Това със дипломата от 1930г. ще е страшно допълнение и добър повод за едно отдавна планувано допълнение! До сега годините на Американскя Колеж са в почти пълно затъмнение, а той е също толкова достоен и е повод за възхита и гордост, както новата история на училището. 

Преди повече от половин година получих книгата "Американският девически колеж в Ловеч" на Иван Лалев - директор на Историческия музей в Ловеч - и Снежина Лалева. В книгата има списъци на завършилите колежа. За срамотите, още не ми е останало време да направя допълненията. Но един ден ще успея... :-)

С най-добри поздрави,
Емил

обратно - 2009 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
26.12.2019 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu