Страниците за Езиковата са на 10 години - Емил

обратно - 2008 - нататък

Получих следния e-mail от ... :-)

Здравейте, гости на www.ezikovata.net,

Идеята за създаването на тия страници е вече на 10 години. И все още се намират хора, които не я позанават. Натъквайки се на нея, приемат, че е създадена съвсем отскоро.

Не, преди 10 години реших да променя тогавашното състояние на нещата - в Интернет нямаше достъпна информация за училището, не познавах историята му повече от няколко години преди и след моето време. Не подозирах за дългогодишната традиция на Американсия Колеж. Връзките със и поименната информацията за минали и следващи випуски бяха недостъпни, поне за мен. Започнах с кратка притурка към тогавашната ми лична web-страница. В последствие Петър Костов пое техническата поддръжка на сайта, с което допринесе за безпроблемната достъпност и качество в световен мащаб! Благодаря, Петре!

А през следването си и по-нататък в живота установих, в сравнвние със състуденти и колеги от други националности, че езиковото и общо обучение, получено в Ловешката Езикова е на висота! Определено e по-добро от това на многобройни чешки, полски, унгарси, руски, немски, корейски, арабски, африкански, китайски, индийски, американски и други състуденти и колеги. Никой от тях не беше карал ПОДГОТВО. Никой от тях не беше учил 7000 думи за една учебна година, никъде не чух да има обучение по история, химия, биология или география на съответния чужд език. Ако става дума за Немски език, единствените, които бяха по-добри от нас, бяха хора, живяли в Германия. - Какво по-силно доказателство за качеството на езиковото обучение в Ловеч?

И още нещо. Имам познати, които си спомнят с лоши чувства за ученическите си години. Това в моя случай не е така. Болшинството от съучениците и приятелите ми от онова време са постигнали много в живота, имат интересни професии, носят много отговорност, минали са през много изпитания, опознали са различни страни и въпреки това се чувстват завинаги свързани с 5-те години, прекарани в труд и мечти в Езиковата. Макар да съм ги виждал все за малко, винаги е било вълнуващо и цял живот са ми били близи. Пак ще се срещнем, след 10 години... Ще се връщаме винаги, след 5, 10, 20, 30, 40, 50 итн., докато ни има. Езиковата не беше просто училище, тя беше и е извор на жива вода!

Желая на всички преподаватели, учащи и завършили здраве и щастие!

Емил Стефанов
22 юни 2008 г.

обратно - 2008 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu