Уговорката ни за www.ezikovata.net - Петър и Емил

обратно - 2001 - нататък

След интересни реплики в Yahoo!Club EG Lovech получих следния email от Петър Костов: 

-----Original Message-----
From: spmail@freesurf.fr [mailto:spmail@freesurf.fr] On Behalf Of Petre KOSTOV
Sent: Sunday, October 07, 2001 12:22 PM
To: Emil Stefanov
Subject: ezinkovata.net

Zdravei!

Iavno nie dvamata sme nai-aktivni po vqprosa za sqzdavaneto na site na Ezikovata.

Predpolagam, tche s teb e po sqshtia natchin, no az niamam koi znae kolko mnogo svobodno vreme. Za da rabotia sqvsem sam po vqprosa shte mi e mnogo trudno. Ideaita mi e, tche za da uspeem da napravim neshto, se nalaga da rabotim zaedno (nie dvamata i estestveno vsitchki ostanali jelaeshti).

Poradi lipsa na vreme, predpolagam, nikoi ot dvama ni ne shte moje da coordinira rabotata po site sam. Pozvolih si da preprashtam kopia do pismata, koito se izprashtat do admin@admin.ezikovata.net i na tvoia adres (eps_2k@gmx.net). Po tozi natchin shte mojem da si razdelim rabotata (ako razbira se si sqglasen!).

Pishi mi kakvo mislish po vqprosa.

Sqshto mislih tche e dobra idea da izpolzvame niakoi gotov portal management software (kato naprimer phpNuke - www.phpnuke.org) za backend na site-a. Taka niama da se nalaga de se prenapisvat vsitchki neobhodimi moduli (chat, forum ...). Na vsitchkoto otgore tozi vid scriptove imat vgraden multilanguage support, koeto e edno zadqljitelno uslovie za ezikovata (za phpNuke triabva da se prevede retchnika na bqlgarski, no predpolagam, tche vse shte se nameri niakoi jelaesht da go napravi ;).

Bon, ami tchakam s netqrpenie tvoeto mnenie po vqprosa. Sled kato reshim neshto zaedno shte triabva da vidim kakvo misli 'EG Lovetch' po vqprosa, no vsiako neshto s vremeto si.

Do skoro,
Petre KOSTOV


-----Original Message-----
From: Emil Stefanov [mailto:stefanov@gmx.net]
Sent: Sunday, October 07, 2001 4:34 PM
To: Petre KOSTOV
Subject: RE: ezinkovata.net

Zdravej Petre,

saglasen sam s predlozhenieto ti i sam uveren, tshe zaedno shte uspeem da napravim povetshe, otkolkoto pootdelno.

Vremeto, kakto kazvat tuzemcite, e pari. Az sashto sam zaet i tshesto se oplakvam, tshe ne mi stiga, no idejata e goljama.

Namiram za dobro reshenie, da mi preprashtash admin-skija email, no predpotshitam da otdeljam vnimanie samo na neshtata, svarzani sas gimnazijata i prezentacijata. Technitsheskata poddrazhka na sita na drago sarce ostavjam na teb. Ne sam privarzhenik na scripts i drugi rafinessi, zashtoto otnemat mnogo vreme i me otvlitshat ot sashtestvenoto. Po-skoro sam privarzhenik na prostotata, universalnostta i priglednostta. V moja homepage ne izpolzvam potshti nikakvi scripts i mozhe da se gleda s vseki browser. Za Web-Editor/Site-Manager izpolzvam MS FrontPage (FP) i predpotshitam da imam nasreshta server s FP Server Extensions, zashtoto aktualiziraneto na web-a e comfortable avtomatizirano, dazhe i ot drugija kraj na sveta. Njamam namerenie da sporja, dali MS pravi naj-dobrite produkti, nito da utsha njakakav nov tool. Verojatno njama da e problem, shtom podgotvja novi pages + graphics, da gi katshish na servera. Taj tshe, predlagam da se zanimaja sas po-tapata tshast na rabotata - samo HTML i samo FP, Nemski i Anglijski ezik, grafiki i elementarnoto oformlenie. Visshija pilotazh, t.e. scripts, chat, other database server solutions itn. neka badat tvoi.

Skoro trjabva da uspeem da postignem neshto, koeto da vpetshatli i zapali i drugi posledovateli. Togava shte se nameri dostatashno otmjana. Ami hajde da se zahvashtame za rabotata.

Slantshevi pozdravi ot New Jersey i do skoro, Emil P.S. Shte mi e interesno da nautsha neshto povetshe za teb. Za men se tshete na http://members.tripod.com/emil_stefanov/

Ako ne mislish, tshe e ima neshto sekretno v nashte emaili, predlagam da gi postnem v cluba.


-----Original Message-----
From: Petre KOSTOV [mailto:petre.kostov@zone-c.net]
Sent: Monday, October 08, 2001 11:41 PM
To: stefanov@gmx.net
Subject: RE: ezinkovata.net

Hi, again!

Ami nai-napred predstavianeto: Petre et frenskata transkriptzia na Petqr (no tova predpolagam vetche si go razbral! ;) i jiveia v Pau (proiznasia se Po), FR. Inatche sqm ot vipusk 95 ot ezikovata "frenskite" - nous sommes les meilleurs. S Tufata sme braitia. Az utche Informatika v tukashnia universitet i ot vreme na vreme otgovariam na vqprosite v niakolko sektzii na <A HREF = "http://www.AskMe.com/ViewProfile.asp?XID=1293381">AskMe.Com</A> (za spravka). Za sqjalenie, vse ne namiram vreme da si napravia CV online - tova obatche ne mi popretchi da vidia tvoia (je suis impressionne!).

Inatche za phpNuke, mislia tche si struva da se pomqtcha i da go installiram za ezikovata. Ako iskash da vidish kakvo predstavljava idi na www.phpnuke.org. Vsitchkite vqzmojnosti shte sa dostqpni i za nas. I s mnogo malko rabota (koiato shte razprqsnem mejdu vsitchki jelaeshti!) site-a moje da bqde mnogo podroben. Na vsitchkoto otgore, phpNuke razpoznava avtomatichno ezika na posetitela i mu pokazva pravilnata versia (spriamo HTTP_ACCEPT_LANGUAGE promenlivata na negovia browser).

Razbira se, vqnshniat mu vid moje da se promenia (ako hodish na tehnia site tova e skin-a po podrazbirane), i tam shte se vkljutchish ti ;O

Mogat da se sqzdavat mnojestvo rubriki i chat i forum se instalirat avtomatichno. The back-office is included in the package. Mnojestvo niva za dostqp do sqdqrjanieto sqshtestvuvat - administratori, redaktori, obiknoveni posetiteli ... T.e. mnojestvo hora, jiveeshti nezavisimo kqde po sveta mogat da praviat promeni po site-a, stiga da imat dostatqtchno privilegii!

Kakto vijdash az sqm pqlen poddqrjnik na Open Source (Anti MS ... ), no mislia tche tova niama mnogo da ni popretchi da rabotim zaedno!

Ta znatchi - az se zanimavam sqs tehnitcheskata rabota;  ti - sqs design-a!

Az moga da obrabotvam iljustratziite stiga niakoi da mi dade ideite, zashtoto tova mi otnema adski mnogo vreme da gi izmislja!

Ako imash vreme vij phpNuke (ima nad 20000 site po internet koito go izpolzvat!) i mi kaji kavo mislish po vqprosa.

Do skoro!


-----Original Message-----
From: Emil Stefanov [mailto:stefanov@gmx.net]
Sent: Tuesday, October 09, 2001 4:24 AM
To: Petre KOSTOV
Subject: RE: ezinkovata.net

Zdravej, Petre,

Shte ti otgovorja nakratko, zasthoto gotvja prezentacija za utre i vremeto e mnogo kut.

Blagodarja, tshe se predstavi, tova mi pomaga da si predstavja, kak shte e naj-dobre da razpredelim rabotata i sam napalno saglasen, da se zanimaesh sas technitsheskata realizacija. Tova si ti e specialnostta,a az sam ljubitel.

I az haresvam idejata za open source. Za poreden pat svaljam StarOffice, vetshe vav versija 6.0 Beta, no za zhalost ne e dostignal vse oshte MS Office97. Nishto povetshe ne iskam da kazvam po vaprosa - koj, s kakvoto mozhe i mu e udobno.

V sledvashtite dni shte namerja vreme da posetja stranivcata, kojato mi preporatshvash i shte ti napisha za vpetshatlenijata mi, neka mine streassa.

Pozdravi,
Emil


-----Original Message-----
From: Petre KOSTOV [mailto:petre.kostov@zone-c.net]
Sent: Thursday, October 11, 2001 1:05 PM
To: Emil STEFANOV
Subject: ezikovata.net

Ako imash vreme vij kakvo slojih na www.ezikovata.net. Tova e same skeleta, niama absoljutno nikakqv design. Tchakam idei!


-----Original Message-----
From: Emil Stefanov [mailto:stefanov@gmx.net]
Sent: Thursday, October 11, 2001 1:33 PM
To: Petre KOSTOV
Subject: RE: ezikovata.net

... po weekenda shte imam vreme i shte se zanimaja. Parvoto mi vpetshatlenie e, tshe izglezhda profesionalno i tshe taka mi se iska da bade. Vtoroto e, tshe e pretrupano i trjabva da reducirame obema na texta do smisleni 7 vazhni zaglavija, kakto e obiknoveno i podhodjashto za podobni prezentacii. Reklamata na software-to itn. trjabva da otide po-nadolu.

Shte napravja prav draft i shte ti go pratja za ogled. V cluba popitah za presni snimki.

Pozdravi,
Emil

обратно - 2001 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu