Книгата "Първите и аз" на Мариа Чебуракова - Емил

обратно - 2010 - нататък

Предстои web-публикацията на книгата "Първите и аз" на Мария Чебуракова:

Драги гости на www.ezikovata.net,

както вече сте прочели, Валентина Гьошева от вип. 1956 ни "запозна" задочно с Мария Бъчварова-Чебуракова от вип. 1954 - авторка на книгата:

"Първите и аз"

2010_0309_Maya_Parvite_i_az_490x737.png (388197 Byte)

Публикувахме откъса "Училището" за началото на обучението през 1950г. - изключително живо и увлекателно написан, будещ желание за още...

Няколко дни по-късно Мария се свърза с мен лично. От тогава насам разменихме многобройни email-и засягащи публикацията на още части от книгата, особено непосредствено свързаните с Ловешката Езикова.

Без съмнение, работата по извличането на отделни части, само за Езиковата, изисква много усилия както от страна на Мария, така и от наша страна. 

Тук идва голямата, особено приятна изненада за всички досегашни, току-що спечелени или бъдещи читатели и почитатели на авторката.

Вчера, на 11.03.2010, Мария сподели, че тъй като книгата й визира епохата в която СУЧЕ се появява, би било добре, това да се знае от поколенията и затова е решила, безвъзмездно да дари на езиковци възможността да прочетат "Първите и аз"! За тази цел Мария предоставя на всеки заинтересован посетител безплатен достъп до електроннoто издание нa книгата в PDF-формат, или както напоследък казваме, "е-book".

Разбира се, всеки заинтересован може да закупи в българските книжарници печатен екземпляр, издаден от ИК Гутенберг под ISBN 978-954-617-050-7.

В същото време Мария Чебуракова запазва пълните си авторски права.

Моля, отправяйте коментари, благодарности, както въпроси, свързани с   превод на други езици, или запитвания относно сценична или филмова реализация лично към Мария на следния адрес:

Мария Чебуракова: flambg@yahoo.com

Позволете ми предварително да благодаря на Мария от Ваше и от мое име за таланта, за труда, който е вложила, и особено за великодушието, с което прави техния плод достъпен за всички нас!

Надявам се, книгата да ви хареса.

С най-добри поздрави
Емил Стефанов - www.ezikovata.net

Към корицата на "Първите и аз"

обратно - 2010 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu