Допълнения към списъка на вип. 1965, "Б"-кл. - Краси

обратно - 2014 - нататък

Получих следния email от Краси Илиева:

Von: Krassimira Ilieva [mailto:krassilieva@yahoo.de]
Gesendet: Donnerstag, 29. Mai 2014 19:15
An: emil Stefanov
Betreff:

Здравей, Емо,

моля те прибави един мейл към випуск 1965, Б клас, номер 2. Василка Николова Трайкова по мъж Петкова petkova46@abv.bg, нейно е желанието да прибавиш и името й по съпруг, защото учениците я познават с това име.

Поздрави Краси


Von: stefanov@gmx.net [mailto:stefanov@gmx.net]
Gesendet: Donnerstag, 29. Mai 2014 20:45
An: 'Krassimira Ilieva'
Cc: 'Stefan Stefanov'
Betreff: AW: i za Almanach-a

Здравей, Краси,

радвам се, че се обади. Ще прибавя нещата тази вечер. ...

Използвам повода, да ти пиша за Алманаха "Ние Езиковата".

Понеже имам свой екземпляр, успях да го сканирам и пратих файлове на Стефан (брат ми) за по-нататъчна PDF-обработка. Качеството на книгата и на файловете е високо, така че няма да има проблеми с конвертирането. Пак благодаря за съгласието за публикация.

Ако си забелязала на страниците, Сидония събра съгласията за публикация от болшинството автори на "Първите" и "Първите и ние". С това проблемът за авторските права и с online-публикацията на тези два сборника (според нас) е решен. Сидония е дала на Стефан своите екземпляри, а Стефан е преснимал вече едната книга. За съжаление качеството на книгите не е особено добро, трудно се разпознава текстът, на места е сравнително блед. Електронната обработката дава обаче обещаващи резултати.

В момента и трите книги се подготвят в сканиран PDF-формат, т.е. като графики, а не като текст. Преобръщането в текс би било много трудоeмко, поради техническите трудности и евентуално необходимото престраниране. До там няма да се стигне. Няма да ги обръщаме на текст, ще са PDF, но ще са едно към едно графични копия на страниците, с подобрена четливост. 

Така че, когато "Първите" и "Първите и ние" станат готови, ще ги публикуваме за свободно сваляне.

Отностно Алманаха би трябвало да получим и още съгласия. Понеже в издаването е включена печатницата "Инфо Вижън" от Ловеч, би трябвало да е ясно, дали те имат някакви претенции. Но пък от друга страна не виждам ISBN-номер.

Предлагам, да напишем едно обръщение и да се допитаме и до авторите на статиите от Алманаха, дали са съгласни с подобна публикация. Впрочем, когато стане готов в PDF-формат, първо ще предоставим на теб и Радина копие за сваляне, за да получите впечатление от резултата още преди публикацията. Поради това, че няма да го обръщаме в текстов формат (което би довело до значително смаляване), големината на фаила по груба преценка ще е около или малко над 100MB - няма да е подходящо за пращане по email. ...

...

Остани със здраве и поздрави моля също Радина Попова.

Приеми моите най-добри пожелания,
Емил

обратно - 2014 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu