Оnline-публикация на сборника "Първите" - Емил

обратно - 2014 - нататък

С помощта на Сидония Пожарлиева от вип. 1953 и Стефан Стефанов от вип. 1986

Драги гости на www.ezikovata.eu,

в началото на Май 2014 имахте възможност да прочетете обръщението на Сидония Пожарлиева от вип. 1953, с идеята за online-публикация на два известни сборника за Езиковата Гимназия в Ловеч. В течение на месеца  Сидония събра лично съгласията на болшинството от авторите и преди десетина дни ни предостави своите лични печатни екземпляри. Днес (01.06.2014г.) имаме голямото удоволствие, да представим резултата от сканирането и обработката на първия сборник.

2014_0601_Parvite_492x700.jpg (179462 Byte)

От името на авторите, дали съгласие и лично от Сидония Пожарлиева Ви се предоставя възможността, да свалите безплатно PDF-копие на сборника:

"Първите",

издаден през 1975г. в тираж само от 1000 екземпляра, в тогавашната печатница "Хр. Ив. Кърпачев":

Рецензент: Кирил СТОЯНОВ, тогав. главен инспектор МНП
РЕДКОЛЕГИЯ: Сидония ЙОРДАНОВА, Даринка ГЕРОВА, Анелия ГЪЛЪБОВА, Елисавета МУСЕВА, Йонка ВЪЛЕВА, Иван ПЕТРОВ, Ренета ПАСТАРМАДЖИЕВА
Художник: Иван МИЛКОВ
Технически редактор: Стоян КОМИТСКИ

Работата по сканирането на оригинала и прехвърлянето в PDF-формат беше поета от Стефан Стефанов, вип. 1986.

Нека да благодарим на всички автори, лично на Сидония и на Стефан за предоставените материали, за вложения труд и за великодушието!
Да благодарим за това, че от сега нататък ще има траен, свободен достъп до това ценно свидетелство от историята на Езиковата!

Към всички, с пожелания за здраве и щастие,
Емил Стефанов (www.ezikovata.eu) / 01.06.2014

обратно - 2014 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu