Поздрави и книга за Американския Колеж - Валерия

обратно - 2008 - нататък

Получих следния e-mail от Валерия Люцканова:

From: Valeria Ljutzkanova [luci_l@abv.bg]
Sent: Sunday, July 13, 2008 12:58 PM
To: stefanov@gmx.net
Subject: ezikovata lovech

Emile, zdrawej!

Radost i gordost e za nas, zavyrshilite Loveshkata ezikova, tova, koeto pravish, za da se namirame otnovo i otnovo. Az sym ot vipusk 1972. Uchitelka sym po nemski ezik v Ezikova gimnazia Pleven.

Minalata sedmica popadnah na stranicata.  Imashe zapitvane za amerikanskiq kolej, predshestvasht nashata gimnazia. Prez 2001 god. izleze kniga "Amerikanskiat devicheski kolej v Lovech", avtori Ivan Lalev i Sneshina Laleva, IK"Vital", Veliko Tyrnovo.

"Devicheskiqt kolej v Lovech vodi nachaloto si ot 1881 god. Zamislen pyrvonachalno kato religioznoobrazovatelen centyr za deca na protestanski semejstva, za kratyk period ot vreme se prevryshta vyv vodeshto uchebno zavedenie, davashto vyzmojnost za poluchavane na otlichno obrazovanie i prevyzhodno vyzpitanie."

Knigata e naistina izkliuchitelno interesna i informationsreich. Dano interesuvashtite se uspeqt da q namerqt.

Smiatam, che i do dnes tradiciata za dobroto obrazovanie se syhraniava, no nai-cennoto za nas e dylbokoto chuvstvo na prinadlejnost kym uchilishteto, na "rodstvo" mejdu hora, koito dori ne sa uchili tam po edno i syshto vreme, a ni svyrzva faktyt, che sme uchili v Loveshkata ezikova.

Pojelavam na vsichki, i na teb personalno, zdrave i uspehi, i ... nezabrava (dano ima tazi duma v bylgarskiq ezik).

Valeria Ljutzkanova


От: stefanov@gmx.net
Относно: RE: ezikovata lovech
До: "'Valeria Ljutzkanova'"
Изпратено на: Неделя, 2008, Юли 13 15:42:42 EEST

Zdravej Valeria,

blezhkata ti mnogo me zaradva. S naj-goljamo udovolstvie shte publikuvam dobrite dumi po adresa na site-a. Dazhe ako imash pod raka adresa na Plevenskata Ezikova, shte dobavja i link kam neja.

Blagodarja za informacijata otnosno knigata za Amerikanskija Kolezh! Tova bi bil mnogo cenen informacijonen iztotshnik, zashtoto za tozi period ot istorjata na utshilishteto, na www.ezikovata.net ima mnogo malko informacija. Dokato zhivjah v USA mi se otdate da otida za edna edinstvena nedelja do Medison, New Jersey, kadeto se pazi arhivat na Miss Mellony Turner - dalgogodishna prepodavatelka i direktorka na Amerikanskia Kolezh. Pogledni na: http://www.ezikovata.eu/oldsite/past/mturner.htm. Ne mozhah da se sdobija s povetshe informacija - arhivat beshe zatvoren v nedelja. Predpolagam, tshe v knigata shte ima tova, koeto togava ne mozhah da otkrija i protsheta.

Ako i drugi imat informacija za knigata, za avtorite i ili imat tehni koordinati (e-mail-adres), shte se radvam da ustanovja kontakt ili pone da kupja edin ekzempljar. Mnogo blagodarja pak za cennata informacija!

Da, Loveshkata Ezikova ni svarzva po vsitshki kraishta na sveta. Ako razpolagash sas snimki ili zhelaesh da spodelish spomeni za tvoeto vreme, za klasa ili utshitelite ti, shte se radvam na oshte dopalnenija.

S naj-dobri pozdravi,
Emil Stefanov


From: Valeria Ljutzkanova [mailto:luci_l@abv.bg]
Sent: Sunday, July 13, 2008 3:38 PM
To: stefanov@gmx.net
Subject: Re: RE: ezikovata lovech

Emile,

az imam knigata ot 2002 g. s posveshtenie ot avtora Ivan Lalev chrez moq  priqtelka - syuchenichka ot Lovech. Shte se svyrja s neq, ako ima informaciq i koordinati, pak shte ti se obadq. V knigata ima mnogo originalni dokumenti i snimki na togavashnite prepodavatelki, pisma, i na vyzpitanichki. Avtorite sa se sreshtali s bivshi uchenichki, na praktika knigata e izgotvena s tqhna pomosht. Shte se radvam da namerq neshto novo i polezno. Shte ti pratq site i na Plevenskata ezikova, no trqbva da go zapishta tochno.

Blagodarq za svetkavichniq otgovor.

Bydi zdrav:
Valeria

обратно - 2008 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu