Пиеса за Коледно парти на програмисти *<|:-) - Илиана

обратно - 2020 - нататък

С помощта и по материал на Илиана Паланова:

Von: Илиана Паланова <i.palanova@abv.bg>
Gesendet: Montag, 21. Dezember 2020 10:44
An: emil-stefanov@web.de
Betreff: весели празници

Здравей, Емо!

Надявам се си добре! Такова време настана, че много е трудно да се каже нещо хубаво. Все пак празници са и трябва да се постараем.

Преди две години написах една коледна пиеса за коледното парти (PDF-версиа на български), ама не сме я правили. Тъй като е понятна само за "програмисти", от нашите съученици само на теб мога да се похваля!

Спокойни празници и много здрава година ти желая!
Илиана


От: emil-stefanov@web.de
Относно: AW: весели празници
До: 'Илиана Паланова' <i.palanova@abv.bg>
Изпратено на: 22.12.2020 10:41

Здравей Илиана,

много ти благодаря за добрите пожелания! Желая ти на свой ред също fröhliche Weihnachten und einen guten Rutsch ins Neue Jahr! Gesundheit ist wichtig, die wünsche ich Dir und Deinen Liebsten in Überfluss!

Сега съм добре. Изкарах от края на ноември до скоро една ханта-вирусна инфекция. Операционната ми система беше хакната яко, особено бъбречната система беше акутно блокирана и се наложи да ме reboot-нат в security mode в Klinikum Esslingen. След 5-дневен scan-&-restore-process, системите ми рестартираха и ме върнаха в реална среда. ...

А пиесата ти е страхотно оригинална! Смях се от сърце! Прелестно си вплела терминология, митология и nerd-ско ноу-хау в един свеж Коледен венец, със заразяващ хумор и силен изказ! Звучи ми дори някак си пророчески, гледайки към пост-корона-лното ни бъдеще! Четенето ми достави удоволствие, насладих се на творческата ти фантазия! Много ти благодаря за доверието! Ще прозвучи изтъркано, но ако не предпочиташ друг форум, бих се радвал да я представиш на страничките за Езиковата! То не, че не можеш да го строиш и на фейса, но на фейса нещата са малко извън контрол и нивото като че ли понякога страда по мъничко… :) … Много свежа пиеса! Поздравявам те!

… и ти желая пак весела Коледа, щастлива Нова Година и здраве в изобилие!

С най-добри чувства,
Емил


Von: Илиана Паланова <i.palanova@abv.bg>
Gesendet: Dienstag, 22. Dezember 2020 13:42
An: emil-stefanov@web.de
Betreff: Re: AW: весели празници

Здравей, Емо!

Много се радвам за теб, направи ми сутринта много усмихната. Колко е хубаво да чуеш нещо прекрасно за приятелите в тази ситуация, а не само кой си е заминал.

Страхотно описание, трябва да започнеш да пишеш! Аз съм по измислянето, писането не ми е сила. Обаче тези истории имат ограничена публика, Ако искаш, пусни го на сайта, но в тази област са малко нашите съученици и хич не им е интересно. Прилагам ти английската (PDF) версия, ако искаш да поздравиш някой чуждоговорящ програмист и речник с обяснения за останалите.

...

Силно се надявам да има Празник тази година и най-накрая да можем да се виждаме, въпреки, че с вродения ми песимизъм си мисля, че вече нещата никога няма да са същите ...

Гледай си здравето и се забавлявай ... !
Илиана

обратно - 2020 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu