След тъжната вест за Найден Ангелов - Сергей

обратно - 2020 - нататък

С помощта и по материал на Сергей Николов:

Von: Sergey Nikolov [mailto:nikolov@trimex-trading.bg]
Gesendet: Freitag, 2. Oktober 2020 19:30
An: stefanov@gmx.net
Betreff: след тъжната вест за Найден Ангелов

Добър вечер, Емо,

Feierabend е, но все още ме държи тъгата от събитието на седмицата! И понеже засега не виждам да няма нищо за кончината на любимия ни учител на също толкова любимата ни „стара“- страница, моля те да копираш коментара ми по-долу от групата за „Празника на Езиковата“ във FB. Може да „повлека крак“..!

Бъди здрав и все така отзивчив, както и всички останали наши съученици и приятели!

Поздрави – Сергей Николов

„Найден Ангелов - Човекът, сблъскал ме с "българската литература" в Немската още преди да бях кандидатствал и приет. Този, който заместваше в класа ни след това понякога и когото посрещахме със страхопочитание прави и с патриотични бунтовнически песни, а след това преодолявахме страха си от изпитването и се наслаждавахме на разказите му... Много е тъжно, но наистина "един по един си отиват от нас" най-любимите преподаватели от "нашето" време.. - Калчев, Чавдаров, Михова, Найденов...! Осиротяваме бавно и оставаме сами на себе си! Добре, че ни остават съучениците! Дано, живи и здрави за дълго да са всички!


Von: stefanov@gmx.net [mailto:stefanov@gmx.net]
Gesendet: Samstag, 3. Oktober 2020 20:27
An: 'Sergey Nikolov'
Betreff: AW: след тъжната вест за Найден Ангелов

Здравей Серго,

Много ти благодаря за добрите думи и за поменанието за Ацата! Да, беше силна, светла и вдъхновяваща личност!

Да, ние оставаме, и от нашите редове почнаха да се губях любими приятели – това е животът. И ако някой днес ме попита, какъв е смисълът на живота, бих казал, да бъде предаден светъл и чист нататък, на поколоенията след нас!

С най-добри поздрави,
Емил

обратно - 2020 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu