Уточнения относно фондация Веселин Калчев - Пламен

обратно - 2020 - нататък

С помощта и по материал на Пламен Митев:

Von: wesselin.kalchev foundation [mailto:w.kalchev.foundation@gmail.com]
Gesendet: Freitag, 26. Juni 2020 15:17
An: petre.kostov@zone-c.net; stefanov@gmx.net
Betreff: Vesselin Kalchev Stiftung

Уважаеми господа!

На поддържаната от вас страница е поместен Отчет за работата на фондация" Веселин Калчев" от основаването до 2002 г. Информацията е от г-жа Искра Митева, много уважаван член и многократен дарител във фондацията.

В отчета е допусната една грешка, която може да наведе четящите към неверни помисли и моля да публикувате настоящата корекция, а именно:

В т. 7 от отчета е записано, че от получените дарения "около 900 лв са похарчени за регистрацията и оформянето на документите на Фондацията, за отпочване на дейността й - началните мероприятия за визирането й в обществото и набирането на първите членове, за телефон, Интернет-връзка, командировки и заплати на Секретаря на Фондацията."

Този текст е неверен. В търсене на истината можем единствено да предположим, че е копиран от материалите, с които фондацията е кандидатствала и спечелила проекта за изграждане аудитория на открито и където е трябвало да се опише дейността по подобен начин.

В действителност от създаването си и до ден днешен фондацията, в респект пред благородството на вече многобройните си дарители, заплаща от дарителските суми само обслужването на банковата сметка.

Фондацията никога и на никого не е изплащала възнаграждения.

Всички разходи по учредяването, интернет, телефони,пътувания, годишни отчети пред данъчни и административни институции са поемани от учредителите, втч и от членове на семейството на Веселин Калчев.

Семейството на Веселин Калчев, съпруга, дъщеря и син са и активни дарители в кампаниите на фондацията..

За ваше сведение всички дарени материални средства, описани в горепосочения отчет , вече са предоставени безвъзмездно за ползване от гимназията.

Освен другите дарителски кампании, които фондацията е провела по свои проекти, пряка връзка с целите и имат още участието с дарения по създаването на филма "Вчера продължава утре" и финансиране с дарения вече трета година проекта за обучение на учащи в информационни технологии. От тази година разширяваме обхвата на този проект с Академия Телериг.

Моля да публикувате настоящето ми писмо .

Фондацията е вярна на целите си и на морала, в който сме възпитани в нашето училище и ще се радва на нови съучастници в реализирането на проектите си. Желаещите могат да се свържат с нас по пощата w.kalchev.foundation@gmail.com

С уважение,
Пламен Митев, председател на УС на фондацията.


Von: stefanov@gmx.net [mailto:stefanov@gmx.net]
Gesendet: Samstag, 27. Juni 2020 20:19
An: wesselin.kalchev foundation
Cc: petre.kostov@zone-c.net; M & M Agency
Betreff: AW: Vesselin Kalchev Stiftung

Здравейте Пламен Митев,

благодаря за уточненията и корекциите! Извинявам се за въпроса, но трябва да сте от вип. 1971 или? Ако бях сигурен, бин минал на ти... 😊

Грешки стават, човешко е. Предлагам, да включа препратка (link) към веб-презентацията на фондацията, ако има такава. Тя е най-подходящото място за материали по дейността след основаването, а и да се избегне промяна на материал от преди 18 години!!! Вижда ми се странно, това да се налага след такъв необичайно дълъг период от време... 😊

Да уточна, www.ezikovata.eu e неофициален сайт за Езиковата Ловеч. (тук има информация за идеята). Сайтът не претиндира да представлява фондацията. Предпочитам да запазя някогашната публикация в съответствие оригиналния имейл от 13-ти април 2002, който прикачам към моя отговор.

Ще изчакам Вашата реакция и след това ще публикувам кореспонденцията ни.

С най-добри поздрави,
Емил Стефанов


Von: wesselin.kalchev foundation [w.kalchev.foundation@gmail.com]
Gesendet: Dienstag, 30. Juni 2020 09:35
An: stefanov@gmx.net
Betreff: Re: Vesselin Kalchev Stiftung

Здравейте г-н Стефанов!

Благодаря за отговора. Да, випуск 1971 съм. Знаех за страницата, но отдавна не бях влизал в нея.

Преди, може би две години, отправих предложение за сътрудничество между фондацията и страницата. Не получих отговор. Тогава, като че ли на страницата имаше един празен времеви период и заедно с липсата на отговор си помислих, че нещата са поизоставени.

Отново попаднах на страницата в търсене на една информация за фондацията и освен, че я намерих на страницата, открих и много свежа информация, втч и за филма. Мисля, че това обяснява "странното" връщане във времето за корекция. Идеята ви за мястото на страницата е много точна. Гимназията днес няма нищо общо с преживяванията ни на това място като ученици.

Ако съм дал повод за отговор и споделяне на нещо съм на разположение!
С поздрави!


Von: stefanov@gmx.net [mailto:stefanov@gmx.net]
Gesendet: Dienstag, 30. Juni 2020 10:41
An: 'wesselin.kalchev foundation'
Betreff: AW: Vesselin Kalchev Stiftung

Здравей Пламен,

щом сме съученици, минавам на ти.

Имейлът ти беше попаднал в спам-филтъра на моя провайдер. Не го споменах, но сега го казвам, защото това може да е било и причината, преди две години да не получиш отговор от мен. Иначе отговарям на всеки, който ми пише.

Значи фондацията няма своя веб-страница?

Тази година възникна нова, супер успешна Фейсбук-група за Празника на Езиковата.

По мои груби сметки, днес би трябвало да има около 5200 живи абсолвенти от Езиковата, за всичките години от 1951г насам. Във Фейсбук-групата са се записали до сега над 4900.

Тази група успя за два-три месеца да постигне много повече от това, което моята скромна страничка събра за цели 23г работа. Чувствам се доволен от резултата, но и уморен. Мотивацията ми за по-нататъчен сериозен личен ангажимент намаля много след появата и в сянката на огромната притегателна сила на групата във Фейсбук.

Това трябва да го споделя и на www.ezikovata.eu: Мисля, че за мен е дошло време за „пенсия“, що се отнася за моята страничка... 😊

Не приемай предния ми имейл като критика. Не, аз просто мисля, да намаля наистина темпото и да поглеждам от време на време пламналия живот във Фейсбукската група. Някога това липсваше, то тогава още нямаше и Фейсбук като такъв, нямаше нищо, където бих могъл да прочета или напиша, да науча нещо ново за старото даскало. Сега има стабилна група към Фейса. Време е да се оттегля и да се насладя!

С най-добри поздрави,
Емил


Von: wesselin.kalchev foundation [w.kalchev.foundation@gmail.com]
Gesendet: Montag, 27. Juli 2020 14:03
An: stefanov@gmx.net
Betreff: info

Г-н Стефанов здравей!

Макар и със закъснение много ти благодаря, че поместихте тази информация. Тегнеше ми на съвестта, а и толкова съм плащал от джоб, само и само да не ощетяваме дарителите.

Беше споделил за "умората" от поддържането на страницата и очакванията ти медия да стане фейсбук. Аз винаги страня от тази медия, не я ползвам. Прекалено стихийна е, а вие сте захванали едно много благородно дело и е хубаво да го държите колкото може по-на висота. Виж например някои колежи , известни с консерватизма си и днес в съвременния разкрепостен свят. Може би и страницата трябва да подклажда, възпитава някакъв специфичен стил, започващ с това, че училището е с пансион и с ограда и от там нататък колко впечатляващо започва да става всичко друго, което спокойно можем да оприличим с една мистерия, в която сме участвали, получавайки образованието си тук.. Отплеснах се, но е така. Ние получихе образованието си, участвайки в една мистерия от порядки, история, учители и събития, която ако сме я приели ни е дала много богат дух.

Искам да попитам,/ в материала, който поместихте, бях писал за проекта ни с Академия Телериг/ за възможно съдействие. От тази година, по средата на кампанията от академията ни предложиха да организираме и тази втора група за обучение на учащи от 8-12 клас. В нея поне 60 % ще бъдат от гимназията. Към момента, поради късно започналото набиране на дарения сме изостанали. Трябва да съберем дарения още за 9000 лв.. Ще се радвам на някакъв съвет как да ускоря популярността и елесъобразността на мероприятието, за да успеем.

С поздрави!
Пламен Митев


Von: stefanov@gmx.net [stefanov@gmx.net]
Gesendet: Montag, 27. Juli 2020 14:44
An: 'wesselin.kalchev foundation'
Betreff: AW: info

Здравей Пламене,

да, до 1998-ма нямаше подобна страница. Като я започвах, моят „свят“ беше наред – семейство, жена, дете, работа... Мина време, детето порасна и се задоми, жената си замина, а с нея и семейството, остана работата... През това време се появи Фейсбук... Споделям вижданията ти относно традициите на любимото ни даскало! Каквото можах, сторих. Но съм уморен и трябва да си „оближа раните“... ;)

Та в този смисъл има две възможности относно популярността:

Първото мога да го сторя аз. Второто предлагам, да го направиш ти, нищо че си закъснял. Колкото по-скоро, толкова по-добре.

С най-добри поздрави,
Емил

обратно - 2020 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu