Списък и снимки на "Г"-кл. от вип. 1969 - Лили

обратно - 2010 - нататък

Получих следния email от Лиляна Димитрова (Милoва):

From: Lili Milova (Balkantex) [milova@balkantex.com]
Sent: Thursday, April 08, 2010 11:39 AM
To: stefanov@gmx.net
Subject: vipusk 1969

Здравей Емиле,

Казвам се Лиляна Райкова Димитрова /Милова/, "Г"-клас на випуск 1969. Изпращам списъка на нашия  и на "В"-клас, тъй като "А" и "Б" вече имат отделни.

Молбата ми е да се допълни в списъка на личностите името на нашия класен в 8-ми и 9-ти-ти клас Фолкер Енгелке, преподавател по физика от 1965 до 1970 год.

Освен това едно уточнение и за класната ни от подготвителен клас - в списъка я има -Kantardshieva, Жени Кантарджиева, не беше възпитателка, а учителка, остана в гимназията от 1964 до 1968 год.

И още, Калева-Енгелке беше възпитателка от 1962 до 1970, омъжи се за Енгелке, починала е. 

Наистина сме един неразделен клас и през годините се срещаме не само на празника на гимназията. Имаме и семейство на класа- Антоанета и Калин Добреви.Общуваме, гостуваме си , помагаме си, събираме се и при друтги поводи, например скоро отпразнувахме 60-тия рожден ден на Катя....

От 2000-та година идваме редовно всяка година на празника, защото "нямаме време за пропуски".

Открихме следите на Енгелке и преди две години той ни посети.Беше незабравима седмица с него - посрещнахме го в София,гостува на сем. Добреви, организирахме среща на "петъчния състав на езиковците". Бяхме два дни в Ловеч, посетихме Троянския манастир. А срещата в гимназията беше много вълнуваща, Красимира Илиева ни очакваше,а в учителската стая и на двора го разпознаха някогашни ученички, сега колежки. Приветства го и директорът, г-н Хитов, разгледахме кабинета по немски език, Илиева го покани в час при новата генерация. Г-н Енгелке много се развълнува  в кабинета по физика, след 39 години отново пред дъската, с новата колежка по физика Евгения Станчева, "А"-клас от випуск 69.

Проведохме час на класния и час по физика в нашата класна стая...

И тази пролет  Енгелке отново ще бъде на празника, още на 15. април сме в Ловеч. Организираме среща вечерта на 15-ти с него, с г-н Ангелов, г-н Петракиев и ученици от випуска. Да се чувстват поканени всички, които го познават и могат да дойдат по-рано. Обаждайте се на моя телефон.

Освен списъка изпращам и няколко снимки, от ученическите години и от посещението на Енгелке през 2008 година.

Те са надписани, само да поясня две от тях - уникална е снимката на смесения учителски отбор от 1966 в състав Петракиев, Ангелов, Калчев, Пфениг, Енгелке и Скрипчак, и снимката от празника на гимназията 1966 с представители от посолството на ГДР.

С голямо нетърпение очакваме празника, още повече, че ние от нашия випуск сме връстници на гимназията и заедно ще отбележим и нашия 60-ти юбилей.

Поздрави на всички!

До 15-ти, 16-ти в Ловеч!
Лили

Lili Milova
Balkantex Ltd
1404 Sofia
Tel:   +359 2 861 1418
Mobil:+  359 887 779 620

личен 0897963025
E-mail: milova@balkantex.com


From: stefanov@gmx.net [mailto:stefanov@gmx.net]
Sent: Thursday, April 08, 2010 10:24 PM
To: 'Lili Milova (Balkantex)'
Subject: RE: vipusk 1969

Zdravej Lili,

blagodarja mnogo za iztsherpatelnija material. Teksta shte publikuvam tazi vetsher. Snimkite mozhe da mi otnemat malko povetshe vreme. Ako ne uspeja sega, shte prodalzha sled zavrashtaneto si ot BG. Zhelaja vi valnuvashti sreshti!

S naj-dobri pozdravi,
Emil

обратно - 2010 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu