За рождения ден на учителя Найден Ангелов - Мариана

обратно - 2009 - нататък

Получих следния e-mail от Мариана Александрова:

From: idioteka@mail.bg
Sent: Wednesday, December 16, 2009 3:32 PM
To: stefanov@gmx.net
Subject: u4itelja N.Angelov

Здравей Емил!

Позволявам си отново да изпратя материал за сайта по повод информация за учителя Найден Ангелов. Надявам се да бъде любопитно за много от нас, които следят живота на бившата Езикова. Сигурно и ти си ставал прав, когато той идваше на Празника в ресторанта. А аз съм от тези, които останаха в Ловеч и често общувам с него, защото той макар и доста преживял и претеглил, продължава да ме зарежда с енергия и грамотност. Извинявай за технически неиздържания файл!

Мариана Александрова от "г" клас на випуск 1974 г.


From: stefanov
Sent: Thursday, December 17, 2009 7:35 PM
To: 'idioteka@mail.bg'
Subject: RE: u4itelja N.Angelov

Mariana,

mnogo blagodarja za materiala! Kakvo li bi kazal Angelov, ako ni vidi, kak pishem na Latinica? Sugurno pak bi generiral njakoja krilata fraza.

Edno neshto zapomnih ot nego - iskashe da imame svoe mnenie. Kato ni izpitvashe, ne go interesuvaha zautsheni ili vzaimstvani analizi ot "Istorija na Bulgarskata Literatura" - taka maj se kazuvashe edna debela kniga. Useteshe li, tshe ne mislim sami po vaprosa, stavashe mu bezinteresno. Vposledstvie obatshe se radvashe da slusha avtentitshni, sobstveni misli po standartnite vaprosi po literatura. Otnatshalo ni beshe trudno pri nego, no po-natatak razbrahme, tshe ni e dal mnogo.

Shte publikuvam materiala naj-skoro.

S naj-dobri pozdravi,
Emil


From: idioteka@mail.bg
Sent: Friday, December 18, 2009 11:59 AM
To: stefanov
Subject: RE: u4itelja N.Angelov

Благодаря за споделеното мнение, явно всички имаме такива спомени, без значение колко отдавна сме били ученици. Аз не умея така да направя нещата за сайт, но сигурно си видял и клиповете от сайта на www.atlantida-eg.com. Аз ги видях след като ти пратих мейл. Бях приятно изненадана, че там с такова уважение са го представили. Иначе аз знаех за урока в гимназията, но е приятно да видиш, че и те са оценили! Сега той на пръв поглед изглежда много далече от децата, но те са го харесали, може би защото техните учители са негови ученици.

Поздрави!
Мариана

обратно - 2009 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu