Вест от Васил П. Крайчев за 30г. на неговия клас - Васил

обратно - 2016 - нататък

Получих следния e-mail от Васил Петров Крайчев:

Von: Vasil Petrov [gustomayna@yahoo.com]
Gesendet: Donnerstag, 10. März 2016 03:30
An: stefanov@gmx.net
Betreff: минаха години

Емо здравей,

Наближава Празникът и моят клас ще празнува 30-годишнина (ш-ш-шт, тихо!:). По този повод влязох в Сайта, най-добрия сайт за Гимназията, та да видя кое-що и да си припомня имена и събития. Същевременно изрових едни антични снимки от учителската постановката на "Михал Мишкоед" по Сава Доброплодни и съпътствъщите я други „културни“ прояви.

Много време мина и не помня ролите на всички, не помня и годината (вероятно 1981-2-ра), но помня участниците.

На общата снимка от дясно наляво: Любен Петракиев, Цветанка Дренска, Летисия Чернева, Милена Енева (на заден план), Найден Ангелов, Милета Спасова, Юрген Фритцлар, Веско Калчев и моя милост, Васил Крайчев. Постановката се осъществи при заключени врати в театралния салон в присъствието на останалите учители и някои гости.

По същото време ми хрумна идеята с някои колежки и колеги да подготвим допълнително шоу, ретро шоу. Сценарият събираше няколко стари шлагера, които бяха разиграни според текстовете им и, разбира се, изпяти. Както подобава, действието се развиваше в "Кафене "Вароша". Че къде другаде?

На снимките са (по азбучен ред): Марияна Раевска, Милена Енева, Милка Печева/Вълчева (на пианото), Паулина Гатева, Росица Константинова, Татяна Морова, Цецка Дренска, както и Веселин Калчев, Иван Георгиев, Николай Бояджиев и Васил Крайчев.

На останалите снимки играем с Емилия Александрова под звуците на „Болеро“-то на Равел и „Лебедовото езеро“ на Римски-Корсаков.

За целта Мичка наряза едно нейно перде, та си уши необходимата рокля :) Какво да се прави, културата иска жертви, в това число и от страна на зрителите.

Снимки от последвалия банкет не се предлагат.

Вярвам, че при тебе всичко е наред, което ти и пожелавам.

Поздрави!
Васил


Von: stefanov@gmx.net
Gesendet: Donnerstag, 10. März 2016 06:33
An: 'Vasil Petrov'
Betreff: AW: минаха години

Здрвавей, Васко, 

Ти си велик и снимките са страхотни! Благодаря ти най-искрено за приноса към сайта! Да, той живее от такива хора, като теб! Тъкмо ще тръгвам за работа и нямам време да се впускам в подробности. Ще публикувам нещата довечера и ще ти се обадя пак.

До тогава, с най-добри пожелания,

Емил

обратно - 2016 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu