Срещата на вип. 1961 през Май 2011 - Кольо

обратно - 2011 - нататък

Получих следния email от Кольо Кънчев:

Von: Kolyo Kantchev [kolyo.kantchev@gmail.com]
Gesendet: Dienstag, 22. November 2011 18:04
An: stefanov@gmx.net
Betreff: Среща на випуск 1961

Здравей Емиле,

Отдавна се каня да напиша няколко реда за състоялата се на 28. и 29.05.т.г. год. в Ловеч среща на випуск 1961 год. По различни причини зе забавих, но както казват по-добре късно отколкото никога.

И така след няколкомесечна подготовка срещата се състоя. Безспорно тя бе едно голямо радостно събитие за нашия випуск. Последната среща на А-клас от випуска беше в Ловеч през 1981 год. Успяхме да издирим и да се свържем с почти всички съученици, пръснати из цялата страна и в чужбина /Русия, Германия и Гърция/. Не можахме да се свържем само с Гинка Градинарова, която живее от дълги години в Англия. На срещата присъстваха 17 души в т.ч. Гинка Янакиева и Красимира Трифонова от випуск 1963. За срещата беше поканена и класната учителка на А-клас г-жа Надежда Николова, която за съжаление поради здравословни причини не можа да се присъедини към нас.

Трудно могат да се опишат чувствата на дълбоко вълнение, които изпитахме, когато отново се събрахме след дългогодишна раздяла в любимия ни Ловеч. Някои от нас се срещнаха за първи път след завършване на гимназията и това ни затрудни да се разпознаем визуално. На 28.05. се състоя вечеря в хотел "Лиани". Отдадохме почит на починалите наши съученици - Боряна Василева, Иван Гьонов, Илиана Христова, Розка Григорова, Роза Бакарска, Стоян Бакалов и Цветанка Маркова, както и на учителите и възпитателите, които вече не са между живите. До късно продължиха разговорите, изпълнени със със спомени за пансионерския живот. Прозвучаха стихове и немски песни. С благодарност си спомнихме за учителите и възпитателите, отдали част от себе си, за да получим едно много добро образование.

На следващия ден посетихме гимназията и отново се върнахме в спомените си, разглеждайки стаите в учебния корпус.

Раздялата беше много емоционална, но пожелавайки си много здраве си разменихме адресите и си обещахме да поддържаме връзка в бъдеще. На 30.05. т.г. Костадинка Цочева, Екатерина Трангозова и пишещият тези редове се срещнаха в София с класната учителка на А-клас г-жа Надежда Николова, като я информираха за срещата и й предадоха сърдечни поздрави от участвалите в нея /вж.снимка 38.JPG/. Изпращам и няколко групови снимки от срещата в Ловеч.

Със сърдечен поздрав
Кольо Кънчев


Von: stefanov@gmx.net 
Gesendet: Mittwoch, 23. November 2011 07:17
An: 'Kolyo Kantchev'
Betreff: AW: Среща на випуск 1961

Zdravej Kolyo,

mnogo blagodarja, tshe izpalni obeshtanieto si ot predi sreshtata vi tazi prolet: http://oldsite.ezikovata.eu/news/2011/2011_0303_Kolyo.htm
I se radvam mnogo, tshe ste uspeli da se saberete potshti vsitshki!
Vjravam ti napalno, kolko valnuvashto e bilo, osobeno za koito sreshtata e bila parva!!!

S udovolstvie shte publikuvam materiala do kraja na sedmicata.

Imam edna malka molba. Spisakat na vipusk 1961 sadarzha 36 imena:
http://oldsite.ezikovata.eu/vipu/1961/index.htm
Bi li podredil imenata po klasove i ako ti ostane vreme, da mi gi pratish v edin sledvasht email?

S naj-dobri pozdravi,
Emil (www.ezikovata.eu)

обратно - 2011 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu