Обръщение към Езиковата и свързаните с нея - Нели

обратно - 2008 - нататък

Получих следния e-mail от Нели Ванкова:

From: Neli Vankova [nelineli@gmail.com]
Sent: Monday, July 28, 2008 1:44 AM
To: stefanov@gmx.net
Subject: за дискусия - Обръщение

 

Чрез създателите на сайта www.ezikovata.net
и лично чрез господин Емил Стефанов

 

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е
към всички бивши ученици, преподаватели и възпитатели
от Немската гимназия в Ловеч,
както и към всички радетели за възраждане славата на Гимназията и за насърчаване творческите търсения и постижения 
на нейните ученици

 

Уважаеми дами и господа! 
Скъпи съученици!
Приятели!

В голямото училище на живота всеки от нас на някого с нещо е длъжен. Всеки има кому за какво да благодари. Разбира се, не винаги сме го правили, пък и не всеки път сме знаели и намирали човека и думите, с които да го сторим. Полученото добро обаче можем да оплодим, като го посеем – то ще даде сладък плод, на който ще се радват всички.  

На всички вас, трили неуморно десетилетия наред каменните стъпала на Нашата гимназия – учени, обучавани, поучавани, гледани, напътствани и насърчавани, на всички вас, които все нещо сте получили и по нещо сте дали на Нашата гимназия, предлагам да учредим Дарителски фонд и Фондация „КРИЛЕ". Ако всеки от нас отдели от настоящия си бюджет на вече „(пре)успял бивш" по един лев, по два, по пет или по десет лева и ги дари от сърце, ще може да се учреди стипендия за поне едно кадърно дете. За едно като нас, каквито бяхме – умно, будно, работливо. За човек с идея – не непременно отличник, но някой, който знае какво иска. Който има мечта и е готов да се труди за нея неотклонно, искрено и всеотдайно. За талант! 

Задачата на Фондацията ще бъде да изгради организационната основа и да прецизира изискванията към профила на кандидатите за стипендията, да популяризира своята дейност, да съдейства за реализация на проекти, подпомагащи научните, културни и творчески изяви на настоящите ученици на Гимназията, да открива и привлича спонсорства и спомоществуватели. 

Дарителският фонд ще формира сумата, необходима за стипендията и ще определя условията на нейното ежегодно предоставяне и ползване. 

За целта ще е нужна подкрепата на всички нас. Нужни ще са и неколцина човека с безукорна почтеност, желязна финансова дисциплина, надеждни, предвидими, неизкушени и неизкушаеми, родолюбиви, широко скроени и с добър усет за оценка на личния потенциал на кандидатите. А сред нас има такива. 

Осъществяването на идеята за дарителска стипендия е дейност, обогатяваща и помагаща в равна степен както на тези, които дават, така и на онези, които получават. Прекрасно е да протегнеш ръка, от която нагоре и нависоко да литне една мечта и да разпери криле един човешки дух! 

Сърцето дава, любовта прави! 

С уважение, обич и преданост
Нели Ванкова, Видин 


Въпреки, че Нели споменава името ми в текста, не разполагам с допълнителни материали по въпроса. Моля, за подробна информация да се обръщайте лично към г-жа Нели Ванкова (вип. 1973), на адрес nelineli@gmail.com.

С най-добри поздрави
Емил Стефанов

обратно - 2008 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu