Сватбата на Пенка, вип. 1982 и за стачката - Илияна

обратно - 2007 - нататък

Получих следния e-mail от Илияна Паланова:

From: Iliana Palanova [mailto:i.palanova@rohe.bg]
Sent: Friday, October 05, 2007 11:28 AM
To: stefanov@gmx.net
Subject: snuimki i oste nesto

Здравей Емо,

Аз съм Илиана Петкова от В клас. Тази година за съжаление не можах да дойда на 25-годишнината, бях извън България. Пращам ти снимки от сватбата на Пенка Гетова, кум беше Вилян  (от нашите 11-кла, ако си спомняш) Училището ни беше добре представено и стана страхотен купон!

И ако ми сложиш писмото в сайта, много ми се иска да споделя нещо за учителската стачка.

Аз НЕ я подкрепям! Бясна съм, защото децата ми се размотават по цял ден и куп други неудобства ;бясна съм, защото сега учителите стават учители, само заради свободното време, което имат; бясна съм, защото не познавам директорката на училището на децата ми; защото няма кошчета в училищния двор; защото учениците пият бира и пушат на входа на училището; защото ходят на училище облечени като рапъри и фолкпевици (говоря за обикновено махленско училище в София, което се сърди, че не са го включили в елитните училища!!!). Това да ти прилича на НАШЕТО училище (преди и сега, надявам се)?  Когато онези учители, с които се сблъсквам сега, заприличат на НАШИТЕ учители, тогава бих ги подкрепила.

Едва днес научих, че и Немската стачкува и много ми е мъчно за тези учители, които през годините са доказали, че си вършат работата. За тях съм ЗА!!! Не може на всички по равно!  Като се има предвид реномето на нашата гимназия и хората, които са я завършили, можем поне виртуално да подкрепяме тези учители да получават според труда и авторитета си!

Поздрави!
Илиана


From: stefanov@gmx.net [mailto:stefanov@gmx.net]
Sent: Friday, October 05, 2007 6:16 PM
To: 'Iliana Palanova'
Subject: RE: snuimki i oste nesto

Zdravej Iliana,

blagodarja mnogo za tshudesnite snimki i oshte po-radostnata vest. Da i e tshestito na Penka i sapruga i! Da sa zhivi i zdravi, i ako dade Gospod, da im se navadjat mnogo detshurliga... :-)

...

Za utshitelite - ne sam dobre informiran, no mi se struva, tshe trjabva vsitshki da badat podkrepeni. Nie bjahme mnogo dobri utshenici i da se raboti s nas beshe po princip daletsh po-interesno, otkolkoto s po-loshi. Obatshe ako samo "nashite" utshiteli statshuvaha, edva li njakoj shteshe da useti problemnata situacija taka ostro, ili? Sigurno ne im e lesno i na utshitelite v obiknovenite utshilishta. Spomnjam si za utshutelite, predi da otidem v Ezikovata. I na takiva prepodavateli trudat trjabva da se uvazhi, zashtoto e v po-trudni uslovija.

S naj-dobri pozdravi,
Emil


From: Iliana Palanova [mailto:i.palanova@rohe.bg]
Sent: Sunday, October 07, 2007 7:52 AM
To: stefanov@gmx.net
Subject: Re: FW: pismo na Iliana

Da, publikuvaj snimkite na Pepi!

A za Krasi blagodarja, mnogo sxm vpechatlena ot pismoto (*) i sxm do sxlzi razvxlnuvana, che ne sxm se izrasila tochno i ne me e razbrala. Nepremenno ste i otgovorja sega.

...

Pozdravi!

(*) Забележка: Писмото, за което става дума, е лично и не е публикувано тук - Емил

обратно - 2007 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu