Обръщение на авторката Мария Чебуракова - Мария

обратно - 2010 - нататък

Получих следния email от Мария Чебуракова:

Von: Maria Tchebourakova [flambg@yahoo.com]
Gesendet: Montag, 22. November 2010 01:02
An: EMIL
Betreff: новела

Драги Емо, моля те публикувай това мое писмо.

2010_1122_Maria_Cheburakova.png (146758 Byte)  Видях новелата си в нета и подскочих от радост. Ние пишещите малко или много сме суетни и се въз- раждаме при  появата на родилото се произведение. Отново ти благодаря.

  Драги езиковци, написах "ГРЕХОВЕ", новела, в която разказвам една почти сто процентова истина. Темата колкото  стара, толкова и актуална разгърнах с болка за съдбата на изоставените сираци.  Както в първата си книга "Първите и аз" така и тук, макар частично акцентирам върху епохата, миналата и настоящата. Частният случай не е важен, важното е  как се развива той в дадена епоха. За съжаление у нас в България стремглаво връхлетялата ни пазарна иконоомика доведе и до търгуване с деца. В сиропиталищата се изхвърлят ежедневно новородени и техният брой ужасяващо нараства. В същото време сираците  като в супермаркет, подредени сякаш по рафтове се избират по цвят и красота и за това трябва да се наддава с пари, много пари.

  Написах тази новела с болка и  я предоставям на читателите с призив за гражданска съвест и морал, каквато не се съмнявам, че ние езиковците я имаме.

  Оставам  в очакване на вашите  отзиви и коментари
  Мария / Мая/

на снимката  Мария Бъчварова-Чебуракова
автор  Валентина Гьошева по време на излет  в Балкана

обратно - 2010 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu