Честита Баба Марта и писмо на Лазар Цветков - Мария

обратно - 2010 - нататък

Получих следния e-mail от Мария Чебуракова:

From: Maria Tchebourakova [mailto:flambg@yahoo.com]
Sent: Monday, March 01, 2010 4:20 PM
To: EMIL
Subject: ЧБМ

По стар български обичай пожелавам Баба Марта да ви държи бели и червени, засмени и весели, прави и корави! 

Мая

PS Nadiavam se che si poluchil korespondenciata mi ot tazi sutrin?


From: stefanov@gmx.net [mailto:stefanov@gmx.net]
Sent: Monday, March 01, 2010 10:18 PM
To: 'Maria Tchebourakova'
Subject: RE: ЧБМ

Zdravej Maria,

I na teb Tshestita Baba Marta - nepoznat obitshaj v Germania. Predi tozi polutshih drugi dva tvoi email-a, no kam tjah njama prikatsheni materiali. Shte ti otgovirja i na tjah v sledvashtite mi dva email-a, za da znaesh totshno.

S naj-dobri pozdravi,
Emil


From: Maria Tchebourakova [mailto:flambg@yahoo.com]
Sent: Monday, March 01, 2010 1:12 PM
To: EMIL
Subject: EZIKOVATA

Dragi Emo, ne znam dali si davash smetka kolko bi triabvalo da si shtastliv poradi demokratichnia proces, kwto ni ozari. Kato chetah tvoite biografichni belejki i sveta koyto si prebrodil i si stanal dobar profesionalist, misleh za sebe si i za moeto pokolenie, obrecheno da varvi po edna edinstvena pateka.Izlqzaha i hora, no znaech li kolko nadareni lichnosti ostanaha v nedorazvit stadii. Po tozi povod iaprashtam ti pismoto na prof. LAZAR TZVETKOV, edin nach ot parvite, koyto leja v zatvora 4 godini za interesa mu kam Sojjenicin.


From: Maria Tchebourakova [mailto:flambg@yahoo.com]
Sent: Tuesday, March 02, 2010 2:18 PM
To: EMIL
Subject: povtorenie

Eto tova e pismoto na prof Lazar Tzvetkov Lalev do MARIA / Maya/ po sluchay sreshtata " 60 godini po kasno"

Прекрасно: на село с интернет. Природа и цивилизация наедно. Автомобилът ще закръгли картината на щастието по американски. Някога само за бляновете по такъв живот изключваха от комсомола! Трябва да си дадем сметка за късмета ни да стигнем до тук. Някои го нямаха.

За паметната среща си права. Някакси наново се запознахме, вече като други хора, макар и не толкова далеч от тогавашните си образи. За мен това беше откритието: не промените, а постоянството в характерите. Възможно то да не е типичният случай днес. Сега хората много по-внезапно и рязко се променят. Особено младите. Но за нас, расли в някакъв тип/макар и вече доста изживяно във времето/ патриархално общежитие, е така.

А за вниманието? То вече не е нещо по предварителна програма, а както се случи. На такава маса си седнал, такива са там насядалите, такива разговори са протекли. И то също е в постмодерен стил.

Сега вече твърдо го знам: никакви заричания, проекти, планове. Оставаме по китайския ДАО нещата да се случват. ВУ ВЕЙ се казва на древнокитайски. А за това пенсионерството ни е идеалното условие, колкото и да е мизерно в материално отношение.

Това беше вътрешен монолог. Во пак, съгласно ДАО, така излезе. Иначе, след малкият шок на впечатленията от срещата, всичко си тлъгна в коловоза на повседневието. И по-добро не искам. Много поздрави, Лазо.

--

lazar lalev.

 


From: stefanov@gmx.net [mailto:stefanov@gmx.net]
Sent: Tuesday, March 02, 2010 8:54 PM
To: 'Maria Tchebourakova'
Subject: RE: povtorenie

OK,

sega sadarzhanieto e nalice. Da go publikuvam li? Izvinjavam se za kratkoto obazhdane.

Emil


From: Maria Tchebourakova [mailto:flambg@yahoo.com]
Sent: Tuesday, March 02, 2010 9:42 PM
To: stefanov@gmx.net
Subject: Re: povtorenie

Da, tova e za publikuvane, zaedno s  prednoto pismo koeto ti izpratih za tebe  kato pokolenie na demokraciata...Ako ne si go poluchil publikuvai samo  tova na Lazar. Beshe hubavo da se varjat dvete neshta. Pozdravi Maya

обратно - 2010 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu