Желанието да мултиплицираме хубавото - Румяна

обратно - 2009 - нататък

Получих следния e-mail от Румяна Райкова:

From: Roumyana Raikova [reisen@spnet.net]
Sent: Tuesday, January 20, 2009 10:12 AM
To: Emil Stefanov
Subject: Novini

Zdravei, Emo,

Makar i ne tochno ot i za nashata gimnazia - ako precenish - mozhe da publikuvash tezi , spored men, hubavi novini. Vodi me zhelanieto da "podobrim" obkrazhenieto si kato multiplicirame hubavoto - to e tuk - prosto niama dostap do obshtestvenoto prostranstvo.

Vsichko nai-dobro.
Rumjana '68


12 училища подредиха изложба
20 януари 2009, 09:19
Изложбата "Хубава си, татковино" в галерия "Средец" на Министерството на културата /МК/ - с работи на възпитаници на 12 училища по изкуствата, е посветена на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България. Заместник-министър Надежда Захариева ще открие експозицията днес от 18.00 ч., съобщи пресцентърът на министерството. Ученици от Националното музикално училище "Любомир Пипков" ще поздравят гостите на откриването със специално подготвено за случая изпълнение.

Изложбата, организирана от МК, представя повече от 100 пейзажа - живопис, графика и фотография – от старинни български градове и села и природни забележителности. "Хубава си, татковино" ще бъде в галерия "Средец" до 27 януари, а от 3 до 27 февруари ще гостува в Българския културен институт "Дом Витгенщайн" във Виена. Много от учениците, участници в изложбата, са стипендианти на МК и на Националния фонд "Култура" - като лауреати на национални и международни конкурси. Стипендиите им са оценка за техните творчески постижения, отбелязват от МК. Участват ученици на възраст от 14 до 19 години от 12 училища по изкуствата от цялата страна - Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров", Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография и Средното художествено училище за приложни изкуства

"Св. Лука" - София, Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен, Средното художествено училище за изящни изкуства "Цанко Лавренов" и Националната гимназия за екранни и сценични изкуства - Пловдив, Националното училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна, Националното училище по изкуствата "Веселин Стоянов" - Русе, Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" - Плевен, Националната гимназия за пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов" - Казанлък, Средното художествено училище за приложни изкуства "Проф. Венко Колев" - Троян, и Професионалната гимназия по каменообработване - Кунино.

Директор с приза “Достоен българин“

19 януари 2009, 13:16 Източник: 24.bg 
Директорът на русенското училище „Васил Левски" Галин Ганчев получи награда на церемонията „Достойни българи". Ганчев е номиниран от 38 учители, че е успял да превърне училището в пример за учебно заведение. Главният редактор на в-к "24 часа" Венелина Гочева награди и други достойни българи: Любомир Стамболийски, ученик от Варна, спасил 17-годишно момиче от удавяне; Полина Русева, студентка в от Благоевград, която превежда сама табелите пред Историческия музей, за да може чужденците да оценят културно-историческото ни наследство; Инж. Стефан Илъков от Мадан, спасил от смърт 11-годишно дете, което се е качило на стълб с високо напрежение. Илъков е свалил детето преди пристигането на полиция и пожарна; Илиана Митова и д-р Иван Манчев от Велико Търново, помогнали на 6-годишният Асен от социален дом да получи лечение в чужбина; Емилия Казакова от Видин, спасила бебето Светослава, като е дарила част от черния си дроб. За да стане това, Казакова е осиновила Емилия; Ученичката Славея Ангелска, която е изобретила метод за начално обучение на деца с увреден слух; Станислав Бояджиев - за това, че е почиствал райони в Рила по собствено желание. На церемонията бяха наградени и медии - БНТ за инициативата „Училище без бариери", БТВ за инициативата „Великолепната шесторка", „Нова телевизия" - репортерката Даниела Тренчева за серия разследвания на контактите на магистрати с престъпния свят.


From: stefanov@gmx.net [mailto:stefanov@gmx.net]
Sent: Tuesday, January 20, 2009 8:35 PM
To: 'Roumyana Raikova'
Subject: RE: Novini

Zdravej Rumyana,

blagodarja za belezhkata i za novinite. Shte publikuvam materiala ti, makar da njama direktno otnoshenie kam Ezikovata.

Trjabva na tova mjasto da utotshnja, tshe ne razpolagam s dostatatshen kapacitet i stranicite njama da mogat da se prevarnat v aktualen ezhednevnik. I zanapred shte se stremja da publikuvam neshta direktno svarzani s Ezikovata kato objavi na sreshti, snimki ot takiva, spomeni, spisaci i email-adresi za kontakti, novini ot utshilishteto, utshitelite i utshenicite, sabitija, poseshtenija v Gimnazijata itn.

S naj-dobri pozdravi,
Emil

обратно - 2009 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
26.12.2019 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu