Покана за среща за 30г. на вип. 1978 - Светла

обратно - 2008 - нататък

Получих следния e-mail от Светла Ангелова:

From: svetla angelova [svetla591@abv.bg]
Sent: Monday, February 25, 2008 10:14 PM
To: stefanov@gmx.net
Subject: sre6ta sled 30 godini

Здравей Емиле,

Казвам се Светла Цанкова Ангелова /Гергинова/ от випуск 1978 - А клас. Много искам да публикуваш покана към всички съученици да се срещнем на 11.04.

Организатор за нашия випуск е Снежинка Цанкова- А клас.Тя е запазила 80 места в ресторант Ловеч и очаква от всеки потвърждение за присъствие. Телефонът й е : 0889429992, snejiz@mail.bg.

Ще е добре поне по един човек от другите класове - Б,В и Г /живеещ в Ловеч/ да й помага.

Може да публикуваш и моите координати - 0885863703, 02 9446025, svetla591@abv.bg

EЛАТЕ ПРИЯТЕЛИ, ДА СЕ СРЕЩНЕМ ОТНОВО!

Поздрави на всички бивши и настоящи ученици на Езиковата!
Светла Ангелова


From: stefanov@gmx.net
Sent: Monday, February 25, 2008 10:26 PM
To: 'svetla angelova'
Subject: RE: sre6ta sled 30 godini

Zdravej, Svetla,

Razbira se, vednaga shte publikuvam pokanata za 30-godishninata vi.

Ako slutshajno imash oshte vashija album pod raka, molja skaniraj go i mi go prati - ot vas njama snimki.

S naj-dobri pozdravi,
Emil Stefanov


From: svetla591@abv.bg
Sent: Tuesday, February 26, 2008 12:20 PM
To: stefanov@gmx.net
Subject:

Здравей Емиле,

Много благодаря за експресното публикуване на обявата за срещата на нашия випуск.

Разбира се, че пазя албума със снимки от завършването ни. При първа възможност ще сканирам и ще ти пратя.

Поздрави
Светла


From: svetla angelova [mailto:svetla591@abv.bg]
Sent: Wednesday, February 27, 2008 12:55 PM
To: nikkan@abv.bg
Subject:

Здравей Емиле,

Изпращам няколко снимки от випуск 78, както и две мои снимки от бала ни, на които съм с две съученички и с директора Гаврилов и класната ни Банкова - преподавател по история. Преди да отидем на бала в бившия младежки дом всички абитуриенти вървяхме по главната улица при изключителен интерес от страна на гражданството на Ловеч - овации, цветя и т.н.

Както виждаш, на ученическите снимки всички сме с униформи, а на момчетата им разрешиха малко по-дълги коси предвид предстоящия бал. Спомням си, че бяхме в 8 клас когато премахнаха носенето на фуражки и барети. Беше голяма радост. Носенето на емблеми беше много строго следено на входа от Петракиев /математика/ и Йонков, който и в момента е възпитател, а тогава беше зам.-директор на гимназията.

Спомням си един много екшън момент от XI клас. Тогава учехме на първия етаж и имаше някакво мероприятие в салона, от което решихме всички да избягаме.Направихме го през прозорците, защото на входа пазеха. Докато още се мотаехме около гимназията, Петракиев се беше качил на москвича си, ловеше избягалите и ги връщаше. Беше много вълнуващо, имаше и някакви строги речи и заплахи на другия ден.

Когато съм разказвала подобни неща за униформи, бригади, ведрина и т.н на моите племенници и дъщери, които също завършиха вече Езикова /тогава беше само Немска/, усещах че ме гледат с недоумение и недоверие. Звучаха им като приказки от праисторическа епоха.

Извинявам се, че ми е дълго писанието, но покрай предстоящия празник се настроих на насталгична вълна.

Поздрави
Светла


From: stefanov@gmx.net [mailto:stefanov@gmx.net]
Sent: Wednesday, February 27, 2008 10:49 PM
To: 'svetla angelova'
Subject: RE: Snumki ot vipusk '78

Zdravej Svetla,

Mnogo blagodarja za svezhoto pismo i za hubavite snimki.

Vie ni bjahte edinadesetoklata, a nie - vashite podgotva. Kato pregledah snimkite, si spomnih njakoi lica. Nie bjahme malki i za nas vie bjahte nedostizhimi, daletsh napred.

Spomnjam si parvite za nas discotheki i zabavi, imashe po vasheto izprashtane dazhe disco na platza pred kartonenoto. Parvoto mi vlizane v mladezhkija dom - muzikata naduta do otkat, ne mozhesh da si tshuesh sobstvenija glas, basite udrjat direktno v gardite. Slushaha se "No Woman, No Cry" na Boney M ili "Notbush City" na Tina Turner, da ne govorim za "Hotel California" na Eagles ili "I Feel Love" na Donna Summer. Wow - tova e klassika za men. Svetlini, sound, disco i vie na dancing-a kato polu- bogove... :-)

Tova bjaha emociite na idvashtite sled vas malki podgotva... S udovolstvie si sponjam za onova vreme, makar da imashe kofti neshta kato uniformite, podstrigvaneto, vetshernija tshas i drugi. No tjah sam gi zabravil. Ostanali sa samo hubavite.

Blagodraj pak i s naj-dobri pozdravi,
Emil

обратно - 2008 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu