Книгата на А. Холц "Химикалката и моливът" - Краси

обратно - 2006 - нататък

На 13.12.2006 получих e-mail от Красимира Илиева: 

“Химикалката и моливът – DIE Mine und DER Stift”- Какво се крие зад това заглавие на книгата? От една страна определителните членни форми (та,ът – die, der) показват рода на съществителните имена, защото тук ( в книжката) момчета и момичета от ГЧЕ “ Екзарх Йосиф I “описват своите мечти, чувства, желания и своя живот. От друга страна     - думите заместват фона на проекта, творческото  писане. Точно това направиха учениците от 10 и 11 клас на Езиковата гимназия под ръководството на Аника Холц.

2006_1213_image1111.jpg (78728 Byte)

В сряда, 06.12.2006 год., в 19.30 часа, в салона на ГЧЕ се състоя презентацията на книгата. Успоредно с изложени страници от нея, имаше също музика, театър и рецитация на стихотворения.

2006_1213_image1112.jpg (52256 Byte)

Аника Холц е стажант-учител, стипендиант на фондация “Роберт Бош”, в Езикова гиммназия. Тя идва от Берлин. Паралелно с часовете по фонетика и немски език в 8 и 11 клас, тя е организатор и ръководител на гореспоменатия проект, който се реализира в рамките на програмата “Разбирателството между народите създава училището”, координирана от фондация ”Роберт Бош,” от Службата за педагогически обмен (PAD) и от Централното бюро за обучение в чужбина (ZfA).


Краси,

поради повреда на PC-то ми загубих самия ти email. За щастие малко преди това бях записал файловете, които ми прати, на диска, извън пощата. Затова не се налага да ми ги пращаш повторно. :-)

Благодаря,
Емил

обратно - 2006 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu