Вести от Ани Велчевска, вип. 1962 (1/2)

обратно - 2006 - нататък

Получих следния e-mail от Ани Велчевска: 

-------- Original-Nachricht --------
Datum: Mon, 6 Nov 2006 15:25:41 +0200
Von: "Kaltenberger Sofia"
An: stefanov@gmx.net
Betreff: Fw: www.ezikovata.net

Драги Емил,

Не Ви познавам, доста години преди Вас съм. Едва днес научих от съученика ми Асен Славчев за прекрасната Ви инициатива и бързам да установя връзка. Няма да повтарям   писаното до Иван, което Ви препращам.

Срамувам се, че се ровя из Интернет за какви ли не глупости, а не съм се сетила досега да потърся любимата гимназия. Аз бях в кръжока по фотография на г-н Шуковски и се   надявам да намеря в къщи доста стари снимки, които ще сканирам и ще Ви пратя, ако проявявате интерес.

Предпочитам да добавите в списъка личния ми емейл адрес, а не служебния, от който Ви пиша. Той е в писмото до Иван.

Нетърпелива съм да получа е мейл адреса на г-н Йолшлегел, ще му пиша непременно. Научила съм от него толкова полезни и практични неща, които ми служат и до днес.

Търсих в Интернет съученичката си Красимира Иванова Гаджокова. Тя от години живее в Будапеща. Открих, че е секретар на Фолклорен ансамбъл Зорница към Българския   културен център в Будапеща, но не намерих адрес, на който да й пиша. Името й на  унгарски се изписва gadzsokova kraszimira. Ако имате случайно някаква информация за нея, ще Ви бъда много задължена.

Аз самата отднес започвам "голямото дирене".

Забравих още в началото да пиша, че съм випуск 62, "б" паралелка, на първо място съм в списъка като Анка Димитрова Динкова, немците ме наричаха Анна . Сигурна съм, че съм   тази, която г-н Йолшлегел търси. Семейството му ни идваше на гости в Пловдив през ваканциите. Предварителено Ви благодаря за всичко !

Сърдечни поздрави
Ани Велчевска /Динкова/
a.veltchevska@tea.bg


----- Original Message -----
From: "Kaltenberger Sofia"
To: <ik43@mail.bg
Sent: Monday, November 06, 2006 12:41 PM
Subject: www.ezikovata.net

Здравей Иване!

При мен е Асен от нашия клас. Каза ми, че Красимира Гаджокова ме търси, както и нашият бивш учител Йолшлегел. И аз бих се радвала да се свържа с тях. Личният ми е мейл адрес е a.veltchevska@tea.bg .Могат да ми пишат и на този, той ми е служебен, но предпочитам личния. За ориентация, като ученичка бях ..... Димитрова Динкова . Не знам дали ме помниш. Дребна, черна , падах си отличничка.

Моля те, дръж ме в течение за важни неща, които се случват с наши съученици, срещи и т.н. За съжаление съм загубила доста връзката. В среща бих участвала, живот и здраве.

В момента живея в София и работя /все още, не ме пускат/ като представител на няколко австрийски фирми-производителки. Аз също търсих Краси в Интернет, намерих много неща за нея, но адрес, на който да й пиша не открих. Ако ти имаш адресите на Краси и  Йолшлегел, моля те , препрати ми ги. Имам и скайп, но не винаги съм онлайн.

Благодаря ти предварително. Радвам се, че открих връзка. Всичко хубаво ти желая.

До скоро
Ани Велчевска / Динкова/


Zdravej Ani,

nie predimno na "Ti" si pishem, nali imamem obshti koreni... :-)

Radvam se, tshe se obadi. Kakto obiknoveno, shte publikuvam e-mail-a ti, ako njamash nishto naprotivm, i se nadjavam, tshe shte uspeesh da se svarzhesh sas horata, koito tarsish.

Ne razpolagam s dopalnitelna informacija i publikuvam, kakvoto mi pratjat.

Prez idnite njakolko dni sam sluzhebno zaet, povetshe ot obitshajnoto. Do kraja na sedmicata shte se postaraja, publikacijata da stane.

Blagodarja za polozhitelnija otziv. Kakto vetshe mnogo pati sam pisal, iskashe mi se stranicite da gi ima v takav vid i s takova sadarzhanie i ne mi ostana nishto drugo, oscen da se zahvana i da gi napravja...

A tshe utshilishteto ni e neobitshajno - njama spor - podkepata ot vsitshki strani e vpetshatljavashta i se radvam, tshe naistina e vazozhno da zaintriguvame vseki minal po nashata pateka i tshe e vazmozno e da ustanovim intensiven i valnuvasht dialog mezhdu vsitshki generaci.

Shte bade tshudesno, ako predostavish oshte materiali - snimki, spomeni, informacii za sreshti itn.

Oshte vednazh blagodarja i s naj-dobri pozdravi,
Emil


Здравей Емо!

Благодаря за светкавичния отговор. Аз се включвам със закъснение в "инициативата", но ще компенсирам с активност.

Надявам се да не те затруднявам като пиша на кирилица, другият ми вариант е да ти пиша на немски. Както предпочиташ. Пиша по десетопръстната система без да гледам клавиатурата и когато трябва да пиша български думи с латиница, търся буквите и става много бавно. Но не е невъзможно, ако се налага.

От любимото училище имам само прекрасни спомени. Наистина живеехме като братя и сестри. През ваканциите беше въртележка - всеки ходеше на гости на всеки. Така си имахме много приемни семейства.

Май че преди 25 години се събрахме в София да празнуваме юбилей и след ресторанта поканих целия клас в къщи, подлудихме квартала и няколко пъти идва милиция."Моя милиция меня бережьот.."както е писал Поетът.

Желая ти много успехи , във всичко.

Keep in Touch!
Ани


Здравей Ани,

Не на всеки компютър, на който сядам, има инсталирана Кирилица, затова понякога отговарям на Латиница. Но няма проблеми, да чета емейлите.

Идната 2007 моят випуск '82 също ще празнува 25 години. Ще бъда там на всяка цена. Вече 22 години живея извън България. Нещата така се стекоха, че не успях да бъда нито на 5, нито на 10, нито на 20 годишнината. Но духом бях винаги там и не съм изневерявал на традицията. Едва преди две години можах да се срещна с малка част от съучениците ми. Виж на: 22god01.htm. Беше чудесно! Напрактика обаче 25-годишнината ще е за мен първото голямо събиране. Сигурен съм, че ще е много вълнуващо. Дано успея да се видя със всеки.

Ще се радвам на материали за твои срещи, съученици, учители итн.

И аз ти желая успехи и здраве,
Емил


hat die Qual! Haufen Bilder voll Erinnerungen liegen vor mir. Aller Anfang ist schwer.

Здравей Емо!

Благодарение на тебе вече не съм WANTED.От Иван получих адреса на Василка от Рощок, тя пък има връзка с Красимира от Будапеща. С една дума - програмата максимум е изпълнена.

Тази вечер полагам началото с моя съвременна снимка /за разпознаване, когато се срещнем в юбилейната и за двата випуска година/. Ако някой може да познае коя съм в общите снимки, печели Голямата ракия. По-българска награда не ми хрумна.

На общата снимка сме заедно с нашата класна ръководителка г-жа Хеди Гайар и двете й деца. Имам и двете дъщери на г-н Йолшлегел , но...когато му дойде времето .

Още веднаж благодаря!

Поздрави от сърце!
Ани


Zdravej Ani,

Tshudesno! Stranicite opravdavat otshakvanijata. Na njakolko pati i drugi hora uspjaha da se svarzhat sled godini na razdjala.

Shte pribavja snimkite kam materialite za tvoja vipusk.

Blagodarja za silnata podkrepa. Shte se radvam, da prodalzhish i zanapred.

Prijaten den, sporna rabota i uspehi,
Emil


Здравей Емо!

Не бой се, аз бъкам от активност. Само че днес любимият ни сайт го нямаше. Констатирахме го с Иван и Валентин. Говорихме си по Скайпа. Аз от своя страна нарушавам трудовия си ритъм, говоря на смени ту с Рощок, ту с Будапеща.

Благодарение на започнатото от тебе дело.

Machs gut und bis bald!
Gruss Ani


Zdravej Ani, zdravejte Peter i Rossen,

Ani, s technitsheskata poddrazhka se zanimavat Peter i Rosen Kostovi. Toku shto i az ustanovih, tshe web-site-a ne funkcionira. Tova se e slutshvalo njakolko pati do sega.

Objasnenieto obiknoveno e, tshe Rossen ili Peter sa instalirali/deinstalirali neshto po web-servera. Predpolagam, tshe ne sa zabeljazali greshkata i sled kato protshetat tozi email, shte reagirat navreme.

Stranicite ne sa zagubeni. Na moite PC-ta imam kopija, a i CD-arhivi ot stranicite. Moga po vsjako vreme da gi vazstanovja, stiga Rossen i Peter da pusnat servera i mi osigurjat otnovo dostap.

Rossen i Peter, molja proverete servera i mi dajte informacija po vaprosa.

S naj-dobri pozdravi,

Emil

обратно - 2006 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu