Снимка от "А"-клас на вип. 1962 през 1957 г. - Иван

обратно - 2006 - нататък

Получих следния e-mail от Иван Кирев:

From: ik43@mail.bg [mailto:ik43@mail.bg]
Sent: Tuesday, April 18, 2006 8:18 PM
To: stefanov@gmx.net
Subject: Vipusk 1962

Здравейте,

аз съм Иван Христов Кирев от А-клас на випуск 1962 г. Валентин Вичев ми даде сайта ви и реших да ви пиша няколко реда и да ви изпратя една снимка от нашия клас. Правена е през есента на 1957 тодина на бригада за цвекло. Снимката е направена от Дочо Дочев, тогава наш възпитател.

Засега чао и ако се интересувате от нещо друго пишете ми.
Поздрави: Шв. Кирев


Здравей(-те) Иван, 

Много благодаря за e-mail-a и за снимката.  

Дочо Дочев ми беше преподавател по Немски език, в "г"-клас. Беше ми класен в подготво и в осми клас. Тогава сигурно още не е бил женен за Цветанка Дочева? Тя по мое време ни беше учителка по биология. Двамата са определено забележителни личности.

Видях ги след 22-годишно отсъствие през 2004-та. Той си е все така скромен, а тя се е посветила на отколешната си мечта - поезията. Издала е детски книжки, мисля, с приказки в стихотворна форма. По времето, преди да започна Езиковата, значи преди 1977, те са живели в старото общежитие ("Blackburn Dormitory"), най-горе, на последния етаж. Все ми се струва, че и по мое време още бяха там, но не съм сигурен.

Та, сещам се за една стара история. Дали може да и се вярва, не знам. Разправяше се, че навремето Дочева имала навика да лови пушачите. Усети ли дим, прати Дочев, да ги залови и заведе при директора. На няколко пъти все така ставало и пушачите решили да си върнат. Взели, та заковали чехлите на Дочев, събрали се и задимили яко. Не минало много време и Дочева викнала отгоре:
- Дочо, пушат!

Той хукнал надолу по стълбите, скочил в чехлите и... От тогава двамата никога повече не били хващали ученици да пушат... :-)

Имаш ли такива спомени? Ако ти се намира нещо подобно, разкажи -  едва ли не легенди се носеха по мое време за генерациите преди нас.

Ще публикувам снимката, която си ми пратил. Прати и други, ако имате албум, прати също.

С най-добри поздрави,
Емил

обратно - 2006 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu