Превод и професионално оформление на сайта - Дани

обратно - 2005 - нататък

Получих следния e-mail от Дани:

-----Original Message-----
From: Yordanka Ilieva [mailto:yordanka.ilieva@stern.nyu.edu]
Sent: Thursday, October 20, 2005 2:38 AM
To: stefanov@gmx.net
Subject: Idea

Zdravei Emil,

Ot stra6no dalgo vreme iskah da pi6a, no ne znaeh kam kogo da se obarna. Sega, kogato ima tolkova mnogo aktivnost na sita na Ezikovata, mislja 4e e vreme da spodelja i moite idei, i nai-ve4e jelanie da pomogna za usavar6enstvaneto mu za v bade6te.

Ezikovata- tova sa nai-krasivite momenti ot jivota NI - nikoga najma da zabravja korenite! Vsi4ki prijateli, vsi4ki nai-zenni hora sa tam! I ne iskam tova minalo da bade minalo - iskam da moga vseki edin moment da bada v sastojanie da se svarja s horat ot vipuska mi, s prijatelite, Yahoo cluba e stra6no zennen v tova otno6enie. A sa6to i popalnenijata na vipuskite.

Osnovno v tozi mail bih iskala da spodelja s vas, horata otgovorni za osavar6enstvaneto na websita njakoi ot moite idei. Tova ljato si bjah v Bulgaria, no ne uspjah da se svarja s njakoi, koito moje da mi pomogne da razvija tezi idei.

Milsja, 4e ako websita na Ezikova Gomnazija Lovech se usavar6enstva, 6te mojem da podobrim imiga na u4ili6tetoi ne samo v Bulgaria, no i v zelija svjat! Predpolagam , 4e ti sa6to si kato 99% ot zavar6ilite - jivee6 dale4 ot vka6ti ot godini. Postiga6 ne6ta, koito sa ravnosilni s uspehite na 40 godi6en individ , vseki den vijda6 hiljadi vazmojnosti... Moje bi to4no kato men i vsi4ki ostanali zavar6ili ,koito sa po zelija svjat, iska6 da dade6 ne6to ot tvoja opit na duha, na u4ili6teto,koeto te e satvorilo. Moje bi iska6 da dade6 4ast ot uspeha si na bade6tite ni posledovateli, na horata, koito sa6to kato nas predi godini se izgrajdat i tvorjat sega v na6ata Ezikova! Az iskam tova - iskam vseki pat ,kogato njakoi 4ete CVto mi, da vijda moeto u4ili6te i da clicva na linka do nego! Iskam zelija svjat da razbere za izkljutelnoto ka4estvo na podgotovka, koeto polu4avat negovite zavar6va6ti! I imenno za tova , osnovnata ideja , kojato imam e svarzana s prevejdaneto na websita na a ngliiski, nemski i frenski. Vijdam, 4e ve4e ima nemska versija - tova e strahotno! No neka razviem i ostanalite. V Bulgaria ima neverojatno dobri web-design kompanii, koito mogat da napravjat savar6en outlook n astranizata. Zenata 6te bade okolo 400 $, v momenta rabotja varhu edin dot com i outsourcvame v Bulgaria, ka4estvoto e neverojatno. No tova e tehni4eskata 4ast.

Vajno e da napravim taka, 4e v u4ili6te da se sazdade iniziativa - kogato stranizata na Bulgarski bade popalnena ( za6toto vse o6te ima dosta propuski), ne6tata s prevodite 6te badat piece of cake. Trjabva da napravim taka, 4e imeto na Ezikova Gimnazija Lovech da se prevarne v model za profesionalno obu4enie! Znam , 4e mojem - tradizijata i duha sa po-silni ot vsi4ko! Mislja, 4e e vreme da zapo4nem da privli4ame u4enizi ot zjala Bulgaria, dori u4enizi , koito izbirat nas pred Parva Angliiska ( IIra ne se vklju4va, za6toto e pod vsjakakva kritika;PPP;)), Nemskata i frenskata v Sofia. Mislja, 4e iamme tozi potenzial, za6toto iamme the Human resources! Duha! Tova ,koeto ni trjabva e dobra strategija, ne iskam da izpolzvam dumata "marketing", za6toto govorja za Na6ata Ezikova. No ako websita se dopalni na Bulgarski, a sled tova se prevede na 3te osnovni ezika, 6te bade Boom! Pomisli kak 6te se otrazi na reputazijata na u4ili6teto? Tova 6te bade edno prodaljenie na tradizijata - novi u4iteli ot zelija svjat, subsidies ot Bulgaria i drugi strani, otli4na reputazija, image, vazmojnosti za razvitie na talanti, potenzial, kontakti s mejdunarodni organizazii, a za6to ne i mekdunarodni u4enizi? Za6to ne se obedinjat amerikanskata i nemska istorija na Ezikovata? Ima tolkova mnogo me6ta, koito mogat da napravjat dne6nija oblik na u4ili6teto benchmark! Pomisli za brpja na vsi4ki izvestni li4nosti, zavar6ili Ezikovata? Az ne bih mogla da si predstavaja kolko sa - moje bi Hiljadi! Pomisli kakvo 6te stane ako 1/100 ot tezi hora vidjat stranizata na svoeto u4ili6te, na EZIKOVATA, na ezika, koito e otvoril vratite kam zelija svjat za tjah? Mislaj , 4e vsi4ki tezi hora 6te iskat da dadat 4ast ot svoja uspeh za razvitieto na bade6tite leaderi ot Ezikovata!

Kakvo misli6? Tova e samo sketch na idejata mi, moga da napravja plan na deistvie, strategi4eski analiz na vsi4ki konkurira6ti u4ili6ta, i plan za tova kak mojem da se preborim s konkurenzijata v Bulgaria i da badem postaveni sred parvite u4ili6ta s elitna ezikova podgotovka. Tozi prozes 6te otneme pone 2 godini! No imame potenziala i osnovata za tova - Spirit! Kogato ima tezi fundamentali ka4estva, sponsorstvoto 6te doide v posledstvie - sponsorstvo ot pravitelstvoto, mejdunarodni exchange programi i organizazii, no nai-ve4e ot nas - leaderite zavar6ili Ezikovata.

Zabravih da se predstavja - kazvam se Yordanka Ilieva, vipusk 2003, D klas. V momenta u4a Finance& International Economics v Universiteit van Amsterdam, Holandija - mejdunarodna programa , v kojato imam sau4enizi ot 32 nazionalnosti. V momenta sam exchange student v The Stern School of Business, University of New York. Edna ot pri4inite poradi koito sam tuk, e imenno globalnija mi na4in na mislene. Neka se obedinim, kadeto i da sme po sveta, i dadem 4ast ot na6ija uspeh na nai-krasivo mjasto na sveta - HOME - na6eto u4ili6te.

O4akvam komentarite varhu idejata - do Dekmvri 6te bada pod ogromno naprejenie, no kogato se varna v Amsterdam za zavar6vaneto mi, 6te imam vreme ne samo za idei, a za deistvija.

Yordanka ( no vsi4ki me nari4at Danny, vsi4ki stari prijateli);)


Hi, Danny,

blagodarja za XXL-mail-a. Kakto go otvorih taja surtrin, taka i go zatvorih. Uzhas! Kato lavina me zatisnaha ideite ti. Sabrah sili i go otvorih taja vetsher. Nakratko ideite ti mogat da se obobshtjat s prevezhdane na drugi ezici i profesionalno oformlenie na site-a.

Iskam da spodelja neprednamereno najkoi misli:

  • Otnosno prevoda stignah predi vreme do izvoda, tshe ne mi e vazmozhno da prevezhdam sam vsitshko na vsitshki ezici, zashtoto nito vreme, nito poznanija mi stigat. A Bulgarskijat e obsht za vsitshki, nezavisimo v koja strana zhiveem. Ezicite pasvat po-dobre na oficialnata stranica na Ezikovata eg.lovechnet.com.
  • Ako na praktika imashe njakakva organizacija zad www.ezikovata.net, osven men i Peter, sigurno s obshti usilija bi moglo da se dostigne do nivoto na profesionalen site. No za zhalost entusiazmat na trae dalgo. Edinstveno az ot 8 godini - kade redovno, kade neredovno - sabiram i publikuvam materialite na nekomercialni natshala.
  • Bih se radval, ako njakoj den eg.lovechnet.com poeme neshtata izcjalo v svoi race. Na drago sarce bih otstapil vsitshko, koeto sam sabral. No v Ezikovata njama teshnitsheski uslovija za tova. Utshenicite idvat i si otivat. Utshitelite i bez tova imat mnogo rabota i ne sa specialisti po web-design. Vsashnost opakovkata ne e osobeno vazhna, vazhno e sadarzhanieto.
  • At the end of the day edin ot krepjashtite faktori e moeto postojanstvo. A kak bi mi se iskalo njakoj drug da go beshe svarshil predi men, da moga da protsheta, kogato mi se iska, i da ne se zanimavam s poddrazhka!... Hm-m... Tova e, koeto moga i za koeto mi ostava vreme.

Dori ako samo malka tshast ot tova, koeto mi napisa, uspee da se realizira, shte bade tshudesno. Ostava samo ... dumite da badat posledvani ot dela - kazvam go po adres na vsitshki zhelaeshti da pomoganat.

Blagodarja pak, namiram ideite za mnogo interesni i mi se iska, tshudoto da stane. :-)

Uspehi i s naj-dobri pozdravi,
Emil

обратно - 2005 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu