Симеон Сакскобургготски в Езиковата - Веселина

обратно - 2005 - нататък

Получих следния е-майл от Веселина Божилова:

-----Original Message-----

From: veselina bojilova [mailto:vesbojilova@abv.bg]
Sent: Thursday, May 12, 2005 9:24 AM
To: stefanov@gmx.net
Subject: посещение на премиера в гимназията

Здравейте, изпращам ви този текст за посещението на Симеон в гимназията- за сайта. Веселина

Премиерът се срещна вчера с ученици от Езиковата гимназия в Ловеч

Желая ви да бъдете предприемчиви, амбициозни, да сте готови за предизвикателствата, да вярвате в европейските ценности и един ден, като се огледате, да можете да кажете, че сте допринесли с нещо за доброто на България, да кажете “Помогнахме!”. Това каза министър-председателят Симеон Сакскобургготски в приветствието си към учениците от Чуждоезикова гимназия "Екзарх Йосиф" в Ловеч. Пред училището премиерът беше посрещнат с цветя и здравец от учениците и техни родители, от директора на гимназията Радослав Хитов и много граждани.

Премиерът изрази радостта си от тази среща сега, когато Ловеч чества едновременно Деня на светите братя Кирил и Методий и празника на града. Министър-председателят припомни, че посвети подписването на Договора за присъединяването ни към Европейския съюз в Люксембург именно на младите хора на България, защото те са надеждата на нашата страна. Ние вярваме във вас, каза премиерът Симеон Сакскобургготски.

Министър-председателят сподели, че и до ден днешен си спомня с уважение за своите учители и посъветва младите да се отнасят по същия начин към преподавателите си. След като откри барелеф на патрона на училището, премиерът засади елхичка в двора на гимназията.

При обиколката си в Ловеч министър-председателят Симеон Сакскобургготски бе придружаван и от министър Игор Дамянов, който използва случая да обяви нова инициатива - Министерството на образованието и науката ще предостави на всички училища символите на държавността – българския герб и химн.

от правителствения пресцентър

обратно - 2005 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu