"Златното перо 2008" за Виолета Тончева - Руми 

обратно - вип. 1968 - нататък

По материали и със съдействието на Румяна Райкова:

Виолета Тончева получи годишната награда на СБЖ „Златното перо 2008”

Виолета Тончева получи наградата на СБЖ „Златното перо 2008”, която й бе връчена на пресконференцията по повод годишните награди на съюза, състояла се в пресцентъра на БТА в София на 30 ноември т.г.

2008_1223_ViolettaTon4eva_ot_Rumi.jpg (63961 Byte)

Журналистката изтъкна в словото си, че в медийните изследвания за Радио Варна „Традицията задължава” и „Традицията е модерна”/ изд. „Славена” и www.liternet.bg/ , проследяващи развитието на електронната медия от 1934 г. до днес, е търсила преди всичко „онази историческа и духовна приемственост, която поражда творческите импулси и създава магията на радиото, съпротивлява се срещу конформизма и се влияе не от политически или конюнктурни, а единствено от нравствени категории. Важно е да прочетем миналото, но не за да го величаем или отричаме, а за да вземем от него градивната енергия, необходима за бъдещето. В този смисъл бъдещето започва от четенето на себе си”.

Висока оценка за Виолета Тончева като автор, журналист, германист, модератор и пи-ар-мениджър на културни събития във Варна, са дали в номинаците си за нея:

д-р Любомир Кутин /културолог/, доц. д-р Людмила Стоянова /литературовед/, Панко Анчев /литературен критик и философ/, Божана Димитрова /автор и водещ на легендарното предаване на програма „Хоризонт” на БНР „Разговор с вас”/, Донка Бърдарова /дългогишен гл. ред. в Радио Варна/, Тихомир Йорданов /писател/, Боян Върбанов /писател/, доц. д-р Георги Калагларски /социолог, член на Контролния съвет на СБЖ/ и Антония Йовчева - председател на журналистическото дружество „Електронни медии” във Варна.

 

обратно - вип. 1968 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu