Още снимки на "А"-клас от вип. 1962 - Иван

обратно - вип. 1962 - нататък

С помощта и по материали на Иван Кирев:

Здравей Емо,

Имам доста снимки, но за съжаление техниката ни тогава бе много лоша и качеството на снимките е лошо. Въпреки това ще ти изпратя няколко.

scan0018.jpg (50378 Byte)

На едната сме на екскурзия в Русе и е правена на Дунав-мост. Най отпред е Маргот Мерке-преподавателка по немски. Отзад се вижда фигурата на Станчев.

26.jpg (47867 Byte)

Другата е правена на Стратеша и там сме с Genosse Dotschev.

6.jpg (57400 Byte)

ние от нашия клас се събираме почти всяка година(напоследък зачестихме) ,но обикновено сбирките ги правим в София и около, тъй като повечето са в този регион. Сега на 20 и 21 май се събрахме в Бобошево от където е нашия съученик Тодор Крумов Маринов, но той завърши една година след нас, тъй като прекъсна поради болест. Та там решихме догодина аз и Валентин Вичев да организираме едно събиране в Ловеч, тъй като се навършват 45 тодини от завършването ни и 50 години от влизането ни в гимназията.

24.jpg (54594 Byte)

Ако някой от Б-клас разбере за тази среща от твоя сайт, нека се обърне към мен или към Валенти. Пенка ми обеща да ми даде повече свимки от абитуриентството ни. Като ги получа ще ги сканирам и ще ти ги изпратя.

Поздрави: Иван


Здравей Емо,

съжалявам, но без да искам вместо снимката с Дочев на Стратеша съм ти изпратил друга. Сега ти пращам истинската. Дочев на нас ни бе възпитател в подготво. Той все още не знаеше добре немски език (това му бе за първа година) и това бе предмет на много шеги.

scan0024.jpg (23307 Byte)

Веднъж вечерта в пансиона (старата сграда) Тодор и Мицата от нашия клас развили бушона на осветлението и в пансиона се вдигна страхотен вой. Излиза Дочев в коридора по пижама с електрическо фенерче и успокоява учениците: Die Buschonungen sind kaputiert! Това бе една от крилатите фрази, които всички все още си спомняме.

Поздрави: Иван

обратно- вип. 1962 - нататък

 


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu