Още стари снимки от Васил П. Крайчев - Васил

обратно - 2016 - нататък

Получих следния e-mail от Васил Петров Крайчев:

Von: Vasil Petrov [mailto:gustomayna@yahoo.com]
Gesendet: Freitag, 8. April 2016 20:54
An: stefanov@gmx.net
Betreff: pics

Здравей Емо,

Изрових още няколко снимки от Великото Минало и с риск да стана досаден, ти ги пращам.

Веско Калчев беше изключителна личност, интелигентен, благороден, с фино чувство за хумор и човек, на когото можеш да се довериш и разчиташ. Беше невъзможно да не го обичаш и уважаваш. За мене беше чест да бъда негов приятел. Винаги ще ми липсва. Бог да го прости!

Стефка Милева беше и си остава най-добрия и кадърен началник, под чието ръководство съм работил.

Любо Митев преподаваше по така нареченото „военно“. Той все още е един от най-близките ми приятели. С него и Владо Вълчев поддържахме активно оборота на Варошките заведения. Историите са много, но ще спомена само една, по „културна“, свързана с един друг "титан". С Любо и ученици стреляхме по мишени и чат-пат по врабчета с въздушна пушка в двора на гимназията. Приближава Ацата и още отдалече вика: „ Митев, Крайчев, а ва защо унищожавате красотата в природата, ва?“ Обяснихме, че подготвяме учениците за защита на Родината. Ацата приближи и казва: „Дай таа пушка, ва! Кво да ти уцела?“ Любо му показа едно врабче, кацнало на най-високите клони на една топола, почти невъзможна мишена. Ацата само вдигна пушката, свали врабчето и вика: „Ей така са стреля!“.

С Виолета Радева бяхме съседи в Гимназията. Винаги готова да помогне. Затова бях оставил на съхранение при нея един литър 20-годишна ракия, която ми беше подарена от семейство Дочеви, с поръчението да ми я предаде само ако съм трезвен. Успя да я запази! (Забележка: Ако искате качествен алкохол, потърсете го в семейството на трезвеници.)

Випуск 1982-ра беше първия ми випуск, който завърши. Един прекрасен випуск, с чудесни хора, но ще спра дотук, за да не обидя останалите. На едната снимка се връщаме от някаква бригада, а на другата е Трифон Трифонов зад решетките на социалистическия труд.

Другите две снимки са от „Шоуто на „Д“ клас“. Едно буфо-шоу, което представихме с изключителен успех в Гимназията и театъра. За съжаление записите и снимките бяха загубени (нямаше още смартфони!). На тези две снимки са Силвия Дренска и Георги (Гохо) Запрянов, Бог да го прости! Другата седмица летя за БГ и ще поровя в „архива“ за още.

Поздрави!
Васил

 

обратно - 2016 - нататък


Забележка: Всеки Ваш email, в който не е изрично споменато, да не бъде публикуван и има отношение към Езиковата, ще излиза на сайта в несъкратен вид, заедно с email-адреса на подателя, за да документра източника на информация и насърчава непосредствените контакти.
22.10.2021 - Страници за Езиковата Гимназия в Ловеч "Екзарх Йосиф I" - www.ezikovata.eu